Відтепер в усіх аеропортах України не буде російської мови

145538

Міністерство інфраструктури України доручило вилучити російську мову з інформаційних повідомлень у всіх аеропортах країни і використовувати українську та англійську мови при розміщенні інформації на електронних табло, вивісках, покажчиках або озвученні через гучномовці.

 

Про це інформує УНІАН.

«Жодної російської мови не повинно бути. Це не тільки питання вживання державної мови - це питання самоповаги насамперед. Так само і працівники аеропортів при спілкуванні з пасажирами повинні користуватися українською або англійською мовами», - цитує прес-служба Омеляна.

Міністр інфраструктури має намір звернутися до всіх авіакомпаній, що здійснюють авіаперевезення в Україні, з відповідним проханням про використання виключно англійської та української мов.
«Окреме питання - транслітерація українських назв англійською мовою. Міністерство інфраструктури України виступить з відповідною ініціативою щодо розгляду та врегулювання цього питання на рівні Кабінету міністрів України», - наголошується в повідомленні.
Крім того, в повідомленні з посиланням на міністра зазначається, що згідно із законом про декомунізацію, підприємства й установи, які мають відбиток радянізації”, повинні змінити свої назви.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: