Альпіністка, яка зірвалася з гори Ельбрус, ймовірно, не є громадянкою України

України поки що не може підтвердити інформацію про те, чи є громадянкою України альпіністка, яка зірвалася у розколину під час сходження на Ельбрус.

Про це інформує УНІАН.

Про це сказала представник консульської служби Міністерства закордонних справ України Ореста Старак.
«Генеральному консульству України офіційного повідомлення від компетентних органів РФ на даний момент не надходило», - сказала Старак і додала, що МЗС має лише ту інформацію, яка з`явилася в ЗМІ.
За словами Старак, співробітники Генконсульства України у Ростові-на-Дону зараз намагаються з`ясувати всі деталі і отримати офіційне підтвердження, чи є альпіністка громадянкою України.

Як повідомляється на офіційному сайті МНС РФ по Кабардино-Балкарській республіці, сьогодні о 10.45 оперативній черговій зміні центру управління в кризових ситуаціях надійшла інформація про те, що на сідловині гори Ельбрус на висоті 5300 м над рівнем моря дівчина зірвалася і впала в ущелину на глибину близько 20 м. «Постраждала жива, характер пошкоджень уточнюється. Для надання допомоги потерпілій вийшли рятувальники Ельбруського пошуково-рятувального загону в кількості 14 чоловік особового складу та 3 одиниці техніки», - йдеться в інформації.
Пізніше низка ЗМІ повідомили, що альпіністка здійснювала сходження на Ельбрус у складі української групи.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: