Приватна фірма хоче незаконно видобувати рідкісний український літій, - Держгеонадра

litij-07-06-2016

ТзОВ «Українські рідкісні метали» хоче незаконно отримати спецдозвіл на користування надрами рідкісного родовища літію.

Про це повідомляє прес-служба Державної служби геології та надр України.

ТзОВ «Українські рідкісні метали» хоче поза аукціоном та в обхід дозвільної процедури отримати спецдозвіл на користування надрами Полохівської ділянки літію, що розташована в Маловисківському районі на Кіровоградщині. Йдеться про геологічне вивчення, в тому числі дослідно-промислову розробку літієвих руд на п’ять років.

У лютому цього року підприємство як орендар цілісного майнового комплексу звернулося до Державної служби геології та надр України за отриманням спеціального дозволу на користування надрами без аукціону. У процесі розгляду заявки компанія отримала відмову через неналежним чином оформлені документи. Також у підприємства відсутнє обов’язкове погодження обласної ради. У зв’язку з відмовою товариству були повернуті документи.

Не погодившись із прийнятим рішенням, ТзОВ «Українські рідкісні метали» подало позов до Окружного адміністративного суду м. Києва  з вимогою зобов’язати Держгеонадра  прийняти рішення про видачу компанії спеціального дозволу на користування надрами. Справу розглядає суддя Аблов. Судове засідання призначене на 31 жовтня 2016 року в окружному адміністративному суді міста Києва.

Зазначимо, майновий комплекс, побудований (реконструйований) з метою видобування та переробки корисних копалин, виключений з Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами. 12 квітня цього року цей Порядок затверджений постановою Кабінету Міністрів України № 615 від 50.05.2011 року (із змінами) як підстава для отримання без аукціону спецдозволу на користування надрами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: