Bloomberg: Основні ризики 2017 року - вибори в ЄС, Трамп і глобальна кібервійна

bezyvapvapapkpaapkmyannyj

Агентство Bloomberg провело опитування серед 146 аналітиків, економістів і стратегів. На їхню думку, основними ризиками 2017 року є вибори в країнах Євросоюзу, зовнішня політика Дональда Трампа і «глобальна кібервійна».

Агентство Bloomberg провело опитування серед 146 аналітиків, економістів і стратегів. На їхню думку, основними ризиками 2017 року є вибори в країнах Євросоюзу, зовнішня політика Дональда Трампа і «глобальна кібервійна».

Близько 38% опитаних вважають серйозною грозою майбутні в 2017 році вибори в країнах Європейського союзу - парламентські вибори в Німеччині і президентські вибори у Франції. Також 38% експертів бачать джерело глобальних рисок у зовнішній політиці обраного президента США Дональда Трампа. 20% опитаних лякає «глобальна кібервійна».

Крім того, 16% опитаних фахівців побоюються зовнішньої політики президента РФ Володимира Путіна, а 15% - можливої зміни влади в Китаї.

«Політичні ризики є великою проблемою для 2017 року, - наводить Bloomberg слова економіста німецького Commerzbank Пітера Діксона. - Багато проблем, які виникають сьогодні, нагадують нам про 1930 роки». Діксон вказує на такі паралелі, як фінансова криза, підйом протекціонізму в економіці і популізму в політиці як в США, так і в Європі.

«Нам не варто переоцінювати ці паралелі, але ми знаємо, чим все це закінчилося, і ми повинні сприймати ризики набагато серйозніше, ніж ми це робили досі», - вважає аналітик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: