У Львові презентували пілотний проект регуляторного хабу

mailservice

У Львові презентували напрацювання в межах проекту першого в Україні регуляторного хабу.

 

Як розповіла голова Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна, хаб - це, фактично, група експертів, серед яких є аспіранти або викладачі Школи управління УКУ, повідомляє ІА Дивись.info.

«Вони співпрацюють з місцевими та об'єднаними територіальними громадами і ідентифікують найбільш типові проблеми, які  у них виникають. Наприклад, у Львові це розміщення літніх майданчиків, МАФів. Експерти підходять до них з точки зору регуляторного впливу, тобто вони описують проблему в цифрах розглядають альтернативні рішення і аналізують, яких це вимагає затрат від бізнесу, держави і споживача, і яка користь всім від цього буде. Аналізуючи, вони шукають найкращий варіант. Тобто вони допомагають громаді це все прорахувати через М-тест. Це європейська методологія, аналіз того, які витрати понесе саме малий бізнес, який є найбільш чутливим до витрат. М-тест дає нам відповідь на запитання чи потягне таке регулювання саме малий бізнес. Вони роблять аналіз, який варіант найкращий, чи які компенсаторні заходи можна застосувати, щоб малий бізнес не постраждав від цього регулювання і пропонують його громадам на обговорення корегування. А потім вони також відслідковуватимуть результат», - розповіла Ксенія Ляпіна.

Експерти презентували напрацювання у кількох напрямках: регулювання розміщення літніх майданчиків та паркування; проведення інвентаризації майна об’єднаних територіальних громад та розподіл коштів бюджету розвитку між селами-членами ОТГ.

Очікується, що основними продуктами Львівського регуляторного хабу стануть аналітичні напрацювання щодо проектів місцевих актів, рекомендації щодо змін законодавства, аналізи регуляторного впливу, включаючи розрахунки з М-тесту, на проекти актів, періодичні огляди регуляторного середовища регіону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: