Мінкульт вважає передчасними висновки про зникнення раритетів із Львівської галереї мистецтв

d9b208614500b6f80739755fd29fad52_xl

У Міністерстві культури заявляють, що звірення фондів Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького на наявність раритетних видань ще триває.

Про це повідомили у прес-службі Мінкультури, передає УНІАН.

«За інформацією керівництва Львівської національної галереї мистецтв імені Возницького (наказ Галереї від 09.11.2016 № 162), результати проведення звірення музейних предметів групи зберігання рукописів та стародруків відділу Галереї «Музей мистецтва староукраїнської книги», фонду Кириличні стародруки (Кр) показали, що не виявлено 95 інвентарних позицій, а фонду Рукописи (Р) - не виявлено 2 рукописи», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Куди зникають стародруки і чи зникають взагалі? Інтерв’ю з Ларисою Возницькою-Разінковою (фото)

Міністерство культури України стурбоване вказаною ситуацією, однак вважає, що до завершення повного звірення фондів робити висновки про відсутність музейних предметів передчасно, поінформували в прес-службі.
Згідно з повідомленням, відповідно до звернення Міністерства культури від 5 грудня 2016 року, матеріали щодо проведення звірення Львівська національна галерея мистецтв імені Возницького має подати до 1 березня 2017 року.
Крім того, за даними прес-служби, Міністерством культури опрацьовується питання створення робочої групи для надання методичної допомоги у проведенні звірення в Львівській національній галереї мистецтв ім. Возницького.

Читайте також: Скандал на 10 мільйонів: чому в Галереї мистецтв не можуть знайти сотню раритетних стародруків?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: