Скільки торік львівському міському бюджету коштувало сміття

DSC_7949-e1481961900303

Комунальні підприємства, які вивозили сміття з житловий фонду у Львові протягом 2016 року, отримали 8 мільйонів 882 тисячі гривень відшкодування, а «Львівспецкомунтранс» – 118 мільйонів 246 тисяч гривень. Однак детального звіту про те, скільки ТПВ і куди було вивезено, немає.

Комунальні підприємства, які вивозили сміття з житловий фонду у Львові протягом 2016 року, отримали 8 мільйонів 882 тисячі гривень відшкодування, а «Львівспецкомунтранс» – 118 мільйонів 246 тисяч гривень. Однак детального звіту про те, скільки ТПВ і куди було вивезено, нема. Такі дані оприлюднені у звіті тимчасової комісії ЛМР.

Звіт тимчасової комісії Львівської міської ради з питань перевірки контролю  за процесами збирання, зберігання, перевезення утилізації і захоронення твердих побутових відходів у Львові з’явився 13 лютого.

Отже, згідно із інформаціє Департаменту економічного розвитку ЛМР, комунальні підприємства, які вивозили ТПВ з житлового фонду, отримали 8 мільйонів 882 тисяч гривень відшкодування. Варто додати, що районні адміністрації не надали інформації ні про кількість вивезено сміття, ні про відстань, подолану до полігонів.

Крім того, з початку червня по 12 липня минулого року відшкодування перевезення сміття здійснювалося львівськими комунальними підприємствами за рахунок бюджетних коштів, виділених Львівською міською радою на поповнення статутного капіталу підприємств. Загалом, без врахування Галицького району, йдеться про понад 6 мільйонів 550 тисяч гривень.

Водночас ЛКП «Транспортна фірма «Львівспецкомунтранс» на поповнення статутного капіталу з міського бюджету отримала 122 мільйони 408 тисяч 685 гривень. До речі, деталізованого звіту за кожним перевізником ЛКП теж не надало. 2016 року на відшкодування за вивезення ТПВ «Львівспецкомунтранс» отримав ще 118 мільйонів 246 тисяч гривень.

Буськ, Жидачів, Дрогобич і Золочів, які погодилися тимчасово приймати львівське сміття, загалом отримали 3 мільйони 790 тисяч гривень субвенцій.

Зважаючи на все вищевказане, комісія пропонує Департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР забезпечити зважування сміття з усіх машин, а також провести переговори з усіма власниками полігонів ТПВ у межах 200 кілометрів від Львова, щоб вивозити сміття на постійній основі. Провести такі ж переговори з місцевими радами, на території яких знаходяться полігони, щоб отримати офіційні відповіді.

Читайте також: Три компанії продовжать участь в конкурсі на будівництво сміттєпереробного заводу на Львівщині

Комісія рекомендує департаменту замінити підприємство, яке здійснює відшкодування за вивезення ТПВ на одне з управлінь міської ради, а також посилити контроль за подання на відшкодування документів. А ось ЛКП «Львівспецкомунтранс» має погодити укладені договори, за якими здійснювалося фінансування протягом минулого року і планується нинішнього року за рахунок бюджетних коштів, тобто статутного капіталу.  Крім того, «Львівспецкомунтранс» має якнайшвидше подати детальний звіт про вивезення сміття за кожним перевізником.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: