В Одесі під час флешмобу активісти з пазлів виклали велику карту України

У центрі Одеси сьогодні під час флешмобу на захист виборчих прав вимушених переселенців із зони проведення АТО активісти з пазлів виклали велику карту України.

У центрі Одеси сьогодні під час флешмобу на захист виборчих прав вимушених переселенців із зони проведення АТО активісти з пазлів виклали велику карту України, передає УНІАН

Мапу України викладали з окремих частин синього і жовтого кольорів під акомпанемент української пісні. Кожен пазл являв собою конкретну область країни, а людина, яка тримала його в руках, символізувала населення регіону.
Коли географічну карту було складено, люди стали навколо неї і, взявшись за руки, ходили по колу. Учасники акції були в білих футболках, на яких було одним словом написано словосполучення «Маювплив».

За словами одного з організаторів акції, керівника Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України» Анатолія Бойка, «жива карта» України і спеціально обрана пісня демонструють відсутність голосу у вимушених переселенців і їх неможливість співати разом з усією Україною.
«Але, взявшись за руки, учасники акції показали, що подолати цю проблему можна лише об`єднавшись», - сказав Бойко.

Він додав, що за інформацією Міністерства соціальної політики, станом на 6 березня 2017 року в Україні зареєстровано 1 622 835 внутрішньо переміщених осіб Таким чином, майже 4% українських виборців залишаються без права голосу.
«Через неврегульоване законодавство, внутрішньо переміщені особи третій рік не можуть скористатися одним з базових конституційних прав громадянина. Варто зазначити, що проблема неможливості голосування за місцем реального проживання стосується і так званих «трудових мігрантів», яких в Україні налічується близько 10 млн осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: