Посли країн ЄС сьогодні розглянуть безвіз для України

Комітет постійних представників країн-членів ЄС (Coreper) сьогодні розгляне питання надання Україні безвізового режиму.

Комітет постійних представників країн-членів ЄС (Coreper) сьогодні розгляне питання надання Україні безвізового режиму, передає УНІАН

Відповідне питання стоїть у порядку денному засідання, яке розпочнеться о 10-й годині у Брюсселі. Порядок денний достатньо великий, тому не відомо, коли саме може бути ухвалено рішення.

Так, Комітет має ухвалити рішення стосовно проекту законодавчого акту Європейського парламенту та Ради ЄС про внесення поправок у список третіх країн, громадяни яких, щоб перетнути кордон, мають отримати візу, і тих, від яких це не вимагається (Україна). «До Правила (ЄР) N 539/2001 внести такі зміни: (а) в додатку I, частина I (держави) посилання на Україну видалено. (б) в додатку II, частина I (держави) наступне посилання вставляється «Україна», - йдеться в проекті документа.

В разі позитивного рішення на рівні постійних представників країн ЄС пропозиція ще має бути затверджена Радою ЄС із подальшим підписанням в Європейському парламенті президентами ЄП та Ради ЄС.
Як стало відомо раніше.  Європарламент 6 квітня підтримав пропозицію Європейської комісії надати Україні безвізовий режим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: