З початку року на аукціонах продали право на оренду 24 земельних ділянок на Львівщині

У 2016 році фахівцям Держгеокадастру спільно з місцевими органами самоврядування вдалося збільшити кількість земельних пропозицій для потенційних інвесторів майже втричі.

Про це сказав керівник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Андрій Кавецький в інтерв'ю виданню «Варіанти».

Кавецький розповів, що зараз інвестори активно цікавляться ділянками, які можна отримати в оренду для ведення власного господарства.

«Рік лише розпочався, а за чотири місяці на аукціонах вже продали право на оренду 24 земельних ділянок за межами населеного пункту загальною площею 433,1 га. Кінцевий розмір річної орендної плати становить понад 1,8 млн грн, що вдвічі перевищує стартовий (0,9 млн грн).

Якщо порівнювати продаж права оренди 2015-2016 років, то зауважу, що показники зросли вдвічі. До прикладу, у 2015 році ми реалізували право оренди 66 земельних ділянок державної власності загальною площею 1862,1 га.

Підприємці орендують ці землі протягом 14 років для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Розмір річної плати за користування земельними ділянками, визначений за результатами торгів, становить 3,8 млн грн.

У 2016 році кількість проданих прав оренди збільшилась до 187 земельних ділянок, їхня площа становила 3 500 га. А кінцевий розмір орендної плати становив майже 8 млн грн», - сказав Кавецький.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: