Всіх правоохоронців, причетних до учорашніх подій у Дніпрі, мають звільнити, – Геращенко

беркутня
У Дніпрі правоохоронці діяли разом з тітушками

Вчора в Дніпрі, співробітники поліції діяли з порушеннями закону «Про поліцію», застосовуючи силу надміру і там де це не було необхідно для охорони громадського порядку.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив у радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

«Замість того, щоб стати між двома ворогуючими сторонами, окремі співробітники поліції з причини, яку буде встановлено, діяли в інтересах однієї зі сторін.

При цьому, співробітники поліції не реагували на порушення громадського порядку з боку осіб спортивної статури, напнувши на себе помаранчеві квадрати в якості знаків розпізнавання членів зграї», – написав Геращенко.

Він додав, що за даним фактом повинно буде проведено службове розслідування, в результаті якого співробітники поліції, що перевищили свої повноваження, будуть звільнені з займаних посад і притягнені до відповідальності, встановленої Законом.

«У числі перших, перевірці підлягатиме версія про домовленості між одним з лідерів Опоблоку Олександра Вілкула з кимось із керівництва місцевої поліції.

Всі вчорашні події детально задокументовані десятками відеокамер і всі факти побиття і бездіяльності з боку окремих співробітників поліції отримають доступ до своєї персональної юридичну оцінку.

Те ж стосується і всіх тих, хто напнувши на себе помаранчеві квадрати і присвоїв собі право застосувати силу.

Ваші особистості будуть встановлені і всі, хто порушив Закон, – відповість.

Читайте також: У Дніпрі поліція побила патріотів. Філатов вимагає від Авакова і Луценка розібратися

Упевнений що Міністр МВС Арсен Аваков, голова Національної поліції Сергій Князєв і Генеральний прокурор Юрій Луценко, візьмуть правильні рішення для відновлення законності і порядку в Дніпрі», – написав Геращенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: