З початку травня поліція затримала 24 хабарників

PM677image001

З початку травня працівники Департаменту захисту економіки Національної поліції України затримали 24 особи під час одержання хабара або спроби підкупу правоохоронця. Серед посадовців-корупціонерів і голови райдержадміністрацій, і доцент кафедри вищого навчального закладу.

Про це інформує Національна поліція України.

У межах  кримінальних проваджень оперативники територіальних управлінь Департаменту захисту економіки Національної поліції та слідчі інших підрозділів задокументували протиправну діяльність посадовців.

Всього, з початку травня поліцейські затримали 24 особи. Зокрема, 23 посадовця, які вимагали та одержали неправомірну вигоду, а також громадянина, який намагався «вирішити питання» з правоохоронцями. Загальна сума, вилучених коштів становить 705 тисяч гривень.

До «топ лідерів» корупціонерів потрапили голови райдержадміністрацій та сільрад Одеської та Дніпропетровської областей, а також посадовці управління соціального захисту населення одного з районів Маріуполя, що на Донеччині та керівник медичного закладу системи МВС на Львівщині.

Так, оперативники Управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції та слідчі військової прокуратури Львівського гарнізону викрили корупційну схему, до якої входили головний лікар, бухгалтер та ряд керівників структурних підрозділів лікарні системи МВС. Правоохоронці задокументували  одержання хабарів на суму понад 150 тисяч гривень. Головного лікаря та бухгалтера було затримано під час одержання чергового траншу у сумі 6 тисяч гривень.

Крім того, працівники Управління захисту економіки у Дніпропетровській області та обласної прокуратури затримали голову Нікопольської РДА та Першотравенськоїсільської ради, які вимагали та одержали від підприємця 60 тисяч гривень за підписання договору та актів виконаних робіт по демонтажу споруди.

В Одеській області працівники підрозділу також затримали на хабарі голову Кілійської РДА та сільради в Кодимському районі. Обидва вимагали гроші за виділення земельних ділянок. Керівник райдержадміністрації одержав 2,3 тисячі доларів США за виділення 2 га землі на узбережжі р. Дунай, а сільради – 10 тисяч гривень за передачу у користування на рік земельної ділянки площею 6 гектарів.

А на Донеччині оперативники викрили схему, за якою співробітники управління соціального захисту населення одного із районів Маріуполя наживалися на переселенцях. Було задокументовано понад 40 фактів одержання ними неправомірної вигоди на загальну суму понад 60 тисяч гривень. У злочинній схемі були задіяні головний спеціаліст та державний соціальний інспектор цього управління. Частину одержаних коштів у якості неправомірної вигоди передавали своєму керівникові. Під час одержання чергового траншу у сумі 3,6 тисяч гривень головного спеціаліста затримали.

Заходи по викриттю та затриманню проходили у 12 регіонах країни.  Працівники  територіальних підрозділів затримали 23 посадовця та одного підприємця, який пропонував прокуророві 5 тисяч доларів США та 20 тисяч гривень за закриття справи  відносно хабарника.

Загальна сума, яку вимагали, одержали та пропонували за вирішення питань становить 705 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: