Львів’янам розповіли, які штрафи передбачає незаконне відтворення музики

9c00a0a6d23d7a5add0b72545bdf84d1
Фото ілюстративне. Джерело: praha-restaurant.com

Власники барів, кафе та готелів повинні отримати ліцензії на відтворення «фонової» музики. Інакше вони мають сплатити штраф.

Про це під час брифінгу, 15 червня, повідомив голова координаційної ради ГО «Центр громадських ініціатив» Андрій Волинець.

За словами активіста, штрафи за незаконне відтворення музичної композиції, яка є правом інтелектуальної власності певного виконавця, накладаються більші штрафи, ніж у податковій.

«За одну незаконно відтворену композицію законодавство передбачає штраф у вигляді 10 мінімальних заробітних плат. Сьогодні — 32 тисячі гривень, — пояснює Андрій Волинець. — Ми хочемо спонукати власників закладів громадського харчування дотримуватися законодавства, але коли у них є прямий спротив і думка, що права авторів можна і надалі порушувати та не нести за це жодної відповідальності, ми би хотіли нагадати, що у нас чинне законодавство передбачає отакі штрафні санкції».

Активіст також навів приклад, коли у Львові власник виномаркету Winetime оштрафували на 64 тисячі гривень за незаконне використання пісень гурту Scorpions. В іншому випадку підприємець з Ужгорода, який незаконно виконував рок-хіти у Львівській опері, сплатив 250 тисяч гривень штрафу.

Нагадаємо, 15-16 червня у Львові триватиме просвітницький проект «Чесна музика», у рамках якого активісти перевірять, чи дотримуються власники кафе, барів та готелів авторських прав інтелектуальної власності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: