«Від того, що я там побачив, мені стало страшно», – новий керівник Жовківського ветсанзаводу

kistky-4

Колишнього директора, а нині головного інженера Жовківської філії ДП «Укрветсанзавод» Михайла Клина таки звільнили, натомість новим керівником призначили Руслана Ковальчука.

Колишнього директора, а нині головного інженера Жовківської філії ДП «Укрветсанзавод»  Михайла Клина таки звільнили, натомість новим керівником призначили Руслана Ковальчука.

Сьогодні знову до Жовкви прибув генеральний директор ДП «Укрветсанзавод» Сергій Заглоцький, а також директор департаменту агропромислового розвитку ЛОДА Наталія Хмиз. Вирішувалося питання про долю підприємства і зміну керівництва.

Донині обов’язки директора Жовківської філії ДП «Укрветсанзавод» виконувала Інна Голодовська, але фактичним керівником продовжував бути Михайло Клин, який офіційно числився на підприємстві головним інженером. Саме за період його роботи підприємство було доведено до жалюгідного стану, рештки тварин спалювалися не в спеціальних печах, як передбачено технологією утилізації тваринних решток, а просто неба. Крім того, активісти і журналісти на території навколо підприємства виявляли скотомогильники.

Під час різноманітних перевірок було виявлено низку порушень на підприємстві і щодо природоохоронного законодавства, а також фінансового характеру. Відкрито кримінальні провадження. Загалом історія з Жовківським костомельним тягнеться понад рік. Було змінено двох директорів, а Михайла Клина офіційно понижено до головного інженера, однак, фактично, він продовжував керувати підприємством. Відтак жодних суттєвих змін не відбувалося. Час від часу біля підприємства з’являлися свіжі скотомогильники, а те, що не встигли прикопати, намагалися спалити. Жоден котел так і не був підключений. На завод продовжували завозити ліву сировину.

Відтак минулого тижня голова ЛОДА Олег Синютка вже особисто звернувся до генерального директора ДП «Укрветсанзавод» Сергія Заглоцького щодо вирішення проблеми підприємства і остаточного звільнення Михайла Клина.

І, нарешті, сьогодні було призначено нового керівника Жовківської філії ДП «Укрветсанзавод»  – ним став Руслан Ковальчук – лікар ветмедицини, еколог, кандидат наук, викладав у Львівського зооветеринарному університеті, а також Київському національному університеті.

Як зазначив депутат Жовківської районної ради  Ігор Муравський, Михайло Клин довго відмовлявся писати заяву про звільнення.

«Це неприпустимо, щоб ця людина залишалася на посаді після того усього, що ми тут бачили на підприємстві. Скотомогильники, трупи тварин, які гниють на території, спалювання решток! Це перший крок. Тепер будемо сподіватися на реальні зміни на костомельному, що він, нарешті, запрацює. Вже сьогодні приїхали крани і перша установка для утилізації.

Крім того, вирішується питання про встановлення веб-камер, щоб громадськість мала доступ до них і могла контролювати те, що відбувається на підприємстві. Генеральний директор дав доручення вирішити це питання якнайшвидше», – сказав Ігор Муравський.

Сьогодні, о 18-ій годині у Волі-Висоцькій відбудуться громадські слухання щодо нових установок, а також очищення території.

Новий керівник підприємства Руслан Ковальчук запевняє, що нове обладнання буде встановлено протягом десяти днів.

«Сьогодні їду на зустріч із громадою Першочергово потрібно створити комісію з відповідних фахівців. Бо від того, що я там побачив, мені стало страшно. Тому потрібні відповідні фахівці з різних питань, щоб вони приїхали на місце, побачили, розібралися і, вже виходячи з того, будуть робитися наступні кроки. Зрозуміло, що треба це доводити до ладу, робити порядок, забирати те, що там є. Сьогодні починається установка котлів. За цей і наступний тиждень, думаю, ми вже це запустимо і будемо закривати це питання, першопочатково наводити порядок», – сказав Руслан Ковальчук.

Додамо, що ДП «Укрветсанзавод» потрапило до об'єктів державної власності, що підлягають приватизації у 2017-2020 роках, у тому числі тих, що можуть бути приватизовані після внесення змін до актів законодавства/передачі в комунальну власність. А це, звісно, може суттєво вплинути на роботу підприємства, кадрову політику і його структуру, якщо, зрозуміло, знайдуться охочі взятися за таку непросту галузь. Наприклад, тільки НАК «Нафтогаз України» ДП «Укрветсанзавод» заборгувало понад 5 мільйонів гривень.

Оксана ДУДАР

Фото Ігоря МУРАВСЬКОГО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: