Все про нові тарифи на вивезення сміття у Львові: чому, коли і скільки

994

Тарифи на вивезення твердих побутових відходів у Львові можуть зрости удвічі.

Тариф на вивезення сміття планують підняти до 1,40 гривні за 1 м2 площі квартири. Відповідне рішення може прийняти виконком Львівської міської ради вже цієї п'ятниці.

Згідно з проектом рішення, тариф для населення зросте з 390 гривень до 700 гривень за тонну. Також зростуть тарифи для бюджетників, комерційних структур і бізнесу. У документі також вказана планована дата запровадження нового тарифу – 1 вересня 2017 року.

Рішення оприлюднив депутат ЛМР Ігор Телішевський у Facebook

Цікаво, що вчора з'явилась інформації на сайті Львівської міської ради про те, що тарифи на вивезення ТПВ у місті ініціювала Львівська ОДА.

За словами заступника міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергія Бабака, зараз, згідно із законодавством, перевізники подають свої розрахунки тарифів на вивезення ТПВ Львівській ОДА, вони їх перевіряють, погоджують і надсилають нам, щоб ми винесли їх на затвердження виконавчого комітету.

«Ми маємо лист з ЛОДА від 27 липня 2017 року щодо затвердження нових тарифів на вивезення ТПВ. У ньому вказано, що Львівська ОДА опрацювала подані перевізниками розрахунки тарифів на вивезення ТПВ, вони їх погоджують та скеровують нам на затвердження рішенням виконавчого комітету. У додатку до листа багато таблиць, адже це 6 перевізників, три групи категорій населення, бюджетні установи, інші споживачі – для усіх окремі тарифи. Ми їх маємо опрацювати і якщо не бачимо помилок, то відповідно до ухвал, вимушені винести їх на засідання виконавчого комітету у цю п’ятницю», - розповів Сергій Бабак.

Натомість, як повідомив ІА Дивись.info директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук, перевізники ще в травні подали клопотання до ЛМР про підвищення тарифу, проте у мерії з рішенням затягували.

«Починаючи з 2014 року Львівська міська рада не переглядала тарифи на вивезення сміття з міста Львова, і перевізники, які працюють у Львові, ще в травні подали свої розрахунки і клопотання про коригування тарифу про його збільшення. Міською радою був розглянутий цей тариф, але ними затягувався час з прийняттям та чекали до того, поки нам передадуть повноваження (про делегуванням ЛОДА повноважень щодо поводження з ТПВ у м. Львові, - ред.), хоча сама ця ухвала про передачу цих функцій по сміттю є недолуга та недопрацьована ними (Львівською міськрадою, -ред) на сьогодні ми ті розрахунки, які подавалися в травні, знову скерували у міську раду, щоб вони їх розглянули. Вони їх розглядали та вже погоджували, і в цю п'ятницю на виконкомі вони мають їх затвердити», - сказав Назарій Романчук.

Він додав, що перевізники вважають тариф економічно необґрунтованим, адже з 2014 року були зовсім інші розцінки на паливо, на зарплату, і відповідно перевізники працювали собі в збиток, і тому в травні звернулися до міськради, щоб відкоригувати їх. Тариф в середньому буде збільшений вдвічі і має вступити в силу у вересні цього року.

Також ситуацію з приводу ініційованого підняття тарифів прокоментувала заступниця голови Львівської ОДА Ірина Гримак.

«Повноцінно передати систему управління з ТПВ у місті Львові ще досі не спромоглися. Зараз пожинаємо наслідки "половинчастої" ухвали. Дуже дивно чути заяви про те, що ініціатором підвищення тарифів стала адміністрація. Але Львівська ОДА тут "не Баба-Яга". Міська влада не може пережити, що люди побачили їх безгосподарність, саме тому шукає будь-який привід, щоб перекинути відповідальність на когось іншого», – написала вона у Facebook.

Директор підприємства «Грінера Україна» Олексій Карнаушенко підтвердив ІА Дивись.info, що перевізники подавали розрахунки підняття тарифів ще у травні та очікували на новий тариф з 1 серпня, про те у міській раді затягували з цим рішенням.

«Чому так відбулося, я не можу сказати. Можливо вони перевіряли документи, які ми подавали, а потім якісь, можливо, політичні нюанси. Мені складно сказати. Ми просили якомога раніше, про те тільки завтра буде виконком», - сказав Олексій Карнаушенко.

Він зазначив, що тарифи переглядалися ще у 2014 році, коли ціни на пальне, паливно-мастильні матеріали, обслуговування були набагато менші. Зараз усе в ціні подвоїлося і невигідно займатися збором сміття

«З теперішнім тарифом нереально працювати, і якщо ж будуть нові тарифи, то це все не так буде болісно для перевізників», - додав Карнаушенко.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: