Як ветеран АТО розпочав власний полуничний бізнес на Львівщині

15107251_351385618548024_3926723399361840962_n

Микола називає себе «полуничним бароном» зі Львова і жваво розповідає журналістам про те, як після АТО йому вдалося розпочати власний бізнес.

Микола називає себе «полуничним бароном» і жваво розповідає журналістам про те, як після АТО йому вдалося розпочати власний бізнес.

Як колишній будівельник і ветеран АТО зі Львова став успішним підприємцем, бачили журналісти СТБ.

Ще два роки тому у Миколи не було нічого: ні землі, ні грошей, ні бізнесу.

«Я обрав той напрямок, від якого більшість відмовилися», – розповідає Микола. Та нині попит перевищує пропозицію, на всіх охочих ягід інколи не вистачає. Микола разом зі своєю сім'єю займається вирощуванням різних сортів полуниці, а в перспективі планує вирощувати і інші ягоди.

«Сказати, що я люблю свою справу, це нічого не сказати. Це неймовірне задоволення, коли споживач щасливий», – зізнається чоловік.

У 2015 році Микола приїхав зі Сходу, куди у 2014 році поїхав добровольцем. На сьогоднішній день він батько 5 дітей. Тепер він сам розповідає АТОвцям, як з нуля розпочати бізнес.

«Найголовніше - позбутися страху, щоправда для учасників АТО це простіше, адже страху вони позбулися, коли приїхали сюди», – ділиться досвідом АТОвець.

По службі на передовій виявилося, що повертатися до мирного життя часом важче, аніж воювати. «Ти повертаєшся додому і спостерігаєш, що ситуація без змін. Нікому нічого не потрібно, кожен пристосувався і почав себе почувати комфортно. А гасло «Слава Україні» і вишиванку використовувати виключно у особистих цілях. Все, що я бачив навкруги - це була бомба сповільненої дії», – згадує Микола.

Після фронту він два місяці сидів удома, оговтувався від війни. А потім взяв напрямок на відкриття власної справи і зрештою подався до центру зайнятості. На розвиток власної справи від центру зайнятості Микола отримав грошову допомогу у розмірі 30 тисяч гривень і ділянку за два десятки кілометрів від Львова.

Найбільше за віру у нього та ягідний бізнес Микола завдячує коханій дружині. За рік плантація в 10 соток побільшала до 40. З'явилася теплиця, народилася донечка. Солодка полуниця родить щонайменше 7 місяців на рік, попит на ягоди шалений і це при тому, що немає жодної реклами. Микола також планує відкрити власний агробізнес, а зараз продовжує надихати інших на відкриття власної справи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: