Держприкордонслужба: Росіяни в українських водах навели зброю на корабель морської охорони

55_main_ukr

У Державній прикордонній службі України розповіли деталі за підсумками перевірки виключної (морської) економічної зони України в районі газових родовищ, де задокументували чергові порушення з боку Росії.

Морська охорона на кораблі Григорій Куроп'ятников в межах планового об'їзду задокументували порушення російської сторони: з бурових установок українським правоохоронцям відповіли прямою погрозою зброєю, повідомили в Держприкордонслужбі.

«Ще раз зафіксовано наявність озброєних людей, які під час наближення корабля морської охорони займали бойові позиції, а іноді і просто демонстративно, не ховаючись, наводили зброю в бік корабля. Під час радіоопитування екіпажу бурових платформ персонал визнав їх приналежність Росії і стверджував, що вони перебувають в нейтральних водах, не порушуючи законів. Однак проведення робіт з видобутку газу не підтверджують», - розповіли прикордонники.

Перевірка проводилася за безпосередньої участі в тому числі і постійного представника президента України в АР Крим, відзначили в ДПСУ.

Обстеження проводилося на території всіх чинних родовищ в Північно-Західній частині Чорного моря - Штормового, Архангельського, Голіцинського та Одеського.

Всього український корабель морської охорони зумів обстежити близько 20 об'єктів на чотирьох родовищах.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: