На Громадський бюджет Львова подано 300 проектів на суму 240 мільйонів гривень

gromady-710x434

Завдяки Громадському бюджету львів’яни можуть втілювати свої проекти розвитку міста за кошти міського бюджету. З 15 серпня до 15 вересня тривав прийом пропозицій.

Проекти, які виносять на Громадський бюджет, повинні реалізовуватися з метою покращення інфраструктури міста і бути корисними для громади. Це можуть бути нові громадські простори, дитячі майданчики, території біля дитячих садків, шкіл тощо. На Громадський бюджет 2018 року подано 300 проектів на загальну суму 240 млн. гривень, інформує прес-служба мерії.

Серед проектів є цікава ідея наукового парку, яка активно проговорювалась. Є ідея створити перший у Львові науковий парк з фізичними кубами тощо, щоб можна було для дітей пояснювати, як різні фізичні процеси функціонують.

Також серед проектів є інноваційна пропозиція облаштування даху кінотеатру Довженка на Сихові, яка може залучити нову аудиторію, адже з цього даху буде відкриватись гарний вигляд. Цей проект полягає у створенні багатофункціонального освітньо-культурного простору на даху КОЦ ім.О.Довженка для сихівчан та гостей усіх вікових категорій шляхом ремонту даху, влаштування зелених, відпочинкових та наукових (телескоп, глобус, маятник, сонячний та пісочний годинники) зон, встановлення освітлення від енергії сонця, ящиків для сортування відходів, а також проведення різноманітних заходів на даху.

Зазначається, що цього року подано 300 проектів, з них малих – 219, великих – 81. Відповідно, середня сума малого проекту становила – 380 тис. грн., великого проекту – майже 2 млн. грн.

Загалом, проекти подали 272 автори, переважна більшість – це жінки - 56%. Якщо говорити про вік авторів проектів, то це люди від 16 до 66 років,

Щодо голосування, то кожен львів’янин зможе проголосувати двічі: за великий і малий проект. Цьогоріч є важливим те, що до Громадського бюджету були долучені Винники, Брюховичі, Рудно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: