Хто приніс перемогу Україні на «Іграх Нескорених» у Торонто

630_360_1481592831-1951-invictus-games

У скарбничці української збірної на «Іграх Нескорених» у Торонто вже п’ять медалей – два «золота», «срібло» та дві «бронзи». ІА Дивись.info дізналася, хто ж з українців піднімався на п’єдестал переможців.

У скарбничці української збірної на «Іграх Нескорених» у Торонто вже п’ять медалей – два «золота», «срібло» та дві «бронзи». ІА Дивись.info  дізналася, хто ж з українців піднімався на п’єдестал переможців.

Сергій Торчинський

Сергій виборов для України першу бронзову медаль у метанні ядра. Чоловік родом з села Мирне Горохівського району, що на Волині. Він був серед перших, кому довелося захищати Україну від ворога. У зоні АТО Сергій Торчинський пробув з 8 квітня по 18 серпня 2014 року. У серпні при захисті Савур-Могили отримав осколкове поранення в шию.

Осколок застряг дуже близько до сонної артерії і лікарі не бралися його дістати, тільки говорили, що життя можу обірватися будь-якої миті. Волонтери змогли зібрати 75 тисяч гривень на операцію Сергію.

З 2015 року по теперішній час Сергій Торчинський  – інспектор роти №4 батальйону управління патрульної поліції Луцька Департаменту патрульної поліції, лейтенант.

Олег Зімніков

Олег переміг у змаганнях з бігу на 1500 метрів.

Сержант 92-ої бригади. Захищав Щастя та Іловайськ. Саме там в одному з боїв отримав контузію. Та все одно повернувся на службу, яку несе і сьогодні.  Аби принести ще більше  користі своєму війську та державі вступив на гвардійський факультет воєнної підготовки Харківського політехнічного інституту.

Олександр Ткаченко

Ще одну срібну медаль для української команди на «Іграх Нескорених» виборов 29-річний офіцер Національної поліції України  Олександр Ткаченко у секторі бігу на 400 метрів.

Вадим Свириденко

Вадим виборов «бронзу» з веслування на тренажерах у категорії IR1.

Свириденко – військовий фельдшер. Мобілізований влітку 2014-го. Як військовий медик брав участь у боях за Щастя та Дебальцеве в складі 128-ої бригади. В одному з боїв під Дебальцевим — намагалися вивести з оточення вояків на блокпосту Балу — зазнав поранення — потрапив у зону вибухової хвилі снаряда танка. Евакуаційна команда 16 лютого 2015-го зазнала обстрілу терористів, вцілілі бійці перебралися на «Урал», котрий згодом потрапив на міну. На 20-градусному морозі три дні переховувався без харчування; три побратими, поранені, замерзли. 19 січня потрапив до полону «ДНР» — терористи попередньо розстріляли підбиту техніку, у Донецьку йому надали першу медичну допомогу. Переданий українській стороні з обмороженнями 4-го ступеня, сепсисом.

Оперований, втратив кисті рук та стопи ніг. Навчився ходити на протезах та користуватися штучними руками, котрі йому виробили та прилаштували у США.

Після 8-місячного лікування у США перебував у львівському військовому госпіталі на реабілітації, повністю опанував себе, може бігати і піднімати штангу. У 2016 році Вадим Свириденко представляв Україну на 41 марафоні Морської піхоти США у Вашингтоні, де став призером, пробігши 10 км.

Василь Пашкевич

Василь Пашкевич

Василь виборов золоту медаль з пауерліфтингу. Колишній боєць 95-ої окремої десантно-штурмової бригади. Був поранений ще наприкінці червня 2014-го під час рейду на Савур-Могилу. Після поранення довго на лікарняному ліжку Василь Пашкевич не влежав. Тільки-но зміг самостійно ходити, одразу повернувся у спорт та до війська. Нині несе службу в окремому полку Президента.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: