У «Victoria Gardens» заявляють про нове можливе рейдерське захоплення

1157962
Фото: Львов - Vgorode

Керівництво ТРЦ «Victoria Gardens» вважає, що зловмисники можуть повторити спробу рейдерського захоплення. Вже сьогодні у державному реєстрі власниками значаться треті особи.

Про це заявив Євгеній Король, директор ТОВ «Фенікс капітал», якому належить торговельно-розважальний центр, інформує Дивись.info.

На ТРЦ «Victoria Gardens» можуть знову напасти рейдери, переконані власники. Так, за їх словами, 15 вересня київський реєстратор вніс зміни до державного реєстру юридичних осіб і, таким чином, власниками центру стали колишній найманий директор ТРЦ Айтач Оджаклі та Бігун.

«Колись ТЦ починала будувати для себе компанія «Інтермаркет», яка потім збанкрутувала і генеральний підрядник цього будівництва, турецька компанія, не могла забрати заборгованість, а натомість отримала замість коштів недобудований об’єкт, — пояснює Євгеній Король, директор ТОВ «Фенікс капітал». — Компанія прийняла рішення його добудувати і за три роки вони закінчили роботи. Цим будівництвом керував колишній директор ТОВ «Фенікс капітал», громадянин Туреччини, Оджаклі Айтач. Паралельно з цим, він був також директором компанії-підрядника, яка і займалася будівництвом».

Євгеній Король каже, що у грудні 2016 року стосунки між Айтачем Оджаклі та акціонерами зіпсувалися і ті його звільнили, призначивши нове керівництво.

«У червні ми побачили, що у державному реєстрі з’явився новий власник ТЦ і новий директор. Зараз правоохоронці з’ясовують, як це все відбувалося, але, за попередніми даними, були підроблені документи на території Туреччини. За ними був введений в оману нотаріус на території Туреччини. Начебто, від імені акціонера було видано доручення українському громадянину на продаж ТОВ «Фенікс капітал» за суму 100 тисяч гривень при тому, що інвестиція у ТРЦ становить 80 млн доларів.  Новий власник призначив Айтача знову директором», — каже Євгеній Король.

Все це, каже директор «Фенікс капітал», супроводжувалося рейдерським захопленням будівлі.

«Але нотаріус зрозуміла, що здійснила реєстраційні дії з помилками і, зайшовши під своїм паролем, скасувала їх як такі, що здійснені помилково. Рейд тому і тривав недовго. Попередніх власників відновили і ТРЦ продовжив працювати», — додає Андрій Потинський, керуючий партнер юридичної фірми «Аміда».

15 вересня ситуація повторилася — у державному реєстрі знову змінилися власники.

«Цього разу Оджаклі Айтач, Губін Ю.М. та Бігун П.А. вступили у злочинну зможу з державним реєстратором Київської обласної філії КП «Центр державної реєстрації» пані Петрик, яка, незважаючи на існуючі в ЄДР заборони, в порушенні принципу територіальності вчинення реєстраційних дій, на підставі цих же підробелних документів внесла зміни до Єдиного реєстру юридичних осіб», — кажуть у товаристві.

Відтак, сьогодні фізично ТРЦ «Victoria Gardens» контролює Євгеній Король з командою, але юридично вони не є власниками.

«Ми вже ініціювали звернення до правоохоронних органів, до міністерства юстиції, щоби скасували зміни у держреєстрі», — додає Андрій Потинський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: