Львівська облрада підготує звернення до Кабміну щодо виділення коштів на подолання надзвичайної ситуації у Стебнику

IMG_2047

Напередодні сесії Львівської облради відбудеться засідання комісії з питань екології та природних ресурсів для обговорення ситуації, яка склалася внаслідок обвалу карстових порід поблизу Трускавця.

Про це йдеться на сайті Львівської облради.

Відповідне рішення ухвалили сьогодні, 3 жовтня, під час виїзду безпосередньо на місце просідання поверхні за участі першого заступника голови обласної ради Андрія Білоуса, голови екологічної комісії Юрія Гудими, керівників департаменту екології та держекоінспекції, депутатів обласної ради.

На засідання запросять фахівців-екологів, служби надзвичайних ситуацій, обленерго, керівництво «Полімінералу», служби автомобільних доріг, науковців, представників місцевої влади.

Як наголосив Андрій Білоус, найближчим часом від Івано-Франківського національного університету нафти і газу очікуються  результати моніторингу та досліджень по периметру обвалу для того, щоб з’ясувати чи є небезпека подальших обвалів, зокрема у напрямку дороги.

«На найближчій сесії Львівської облради ми обов’язково заслухаємо інформацію  про стан карстових порід в зоні рудника та чи нема загрози для мешканців найближчих населених пунктів, - зазначив Андрій Білоус. - Також нам потрібно розглянути можливість залучення, окрім іванофранківських науковців, Інституту «ГІРХІМПРОМу»,  іноземних фахівців, зокрема німецької фірми  «Кутек»,  яка спеціалізується на дослідженнях саме такого характеру. Це дозволить нам також скористатися коштами міжнародної технічної допомоги, які виділяються на екологічні проблеми».

В свою чергу голова профільної комісії Юрій Гудима підкреслив, що обласна рада підготує звернення до Кабінету Міністрів щодо виділення коштів на подолання надзвичайної ситуації, яка склалася в регіоні, а також  прийме рішення щодо подальших дій на запобігання негативного розвитку подій.

Нагадаємо, обвал карстових порід у зоні рудника № 2 ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал» відбувся 30 вересня. Як зазначили у Державній екологічній інспекції у Львівській області, зсув був прогнозований та відбувся через невиконання приписів підприємством.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: