У Стрию вшанували українського націоналіста Лева Ребета

22766797_1643728495741580_1917689142_o_1508591033_613x409.94375_3_0

Сьогодні, 21 жовтня, у стрийській школі №7 урочисто відкрили та освятили меморіальну дошку Леву Ребету.

Про це інформує прес-центр ЛОДА.

На святковому відкритті зібралися керівництво області та району,  внуки Лева Ребета Тарас та Андріан, пластуни та мешканці Стрия.

Урочиста церемонія відкриття дошки розпочалася із хвилини мовчання на знак вшанування пам’яті видатного українського націоналіста Лева Ребета та всіх героїв, які віддали життя за незалежність України.

«Земля,  що дала Україні і світові надзвичайно працездатну, розумну та фахову людину, має бути землею переможців, віри і правди. Ми переможемо не лише силою нашої зброї, а міцним духом наших людей, серед яких був і Лев Ребет. Він зробив все, що від нього залежало, тепер справа за нами, адже нам є на кого рівнятись і є ким пишатися», - зауважив під час вітального слова голова Львівської ОДА Олег Синютка.

«Мій дід жив гідно, зі своїми цінностями. Він був готовий не лише віддати життя за Україну, він був готовий жити за Україну», - наголосив внук Лева Ребета Тарас.

Після цього усі присутні поклали квіти до меморіальної дошки Леву Ребету, пам’ятника Степану Бандері та меморіальної дошки учаснику АТО Павлу Ковалю, адже всі вони закінчили гімназію, яка знаходилася в приміщенні теперішньої СЗШ №7.

Окрім того, внукам Лева Ребета вручили Бронзовий Хрест за заслуги їхнього діда перед Україною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: