Гірняк каже, що львівські замки передадуть державі… колись

girniak_volodymyr_9107
Фото: Zik

Замки Львівщини повинні бути у державній власності.

Про це після круглого столу «Замки Львівщини: як зберегти історико-культурну спадщину» заявив заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк, передає кореспондент Дивись.info.

Водночас він вважає, що спочатку право власності на них має оформити обласна рада.

«Наша кінцева мета – замки Львівщини повинні бути у державній власності. На сьогоднішній момент державна власність на ці об’єкти не зареєстрована. У 1992 році Галерея мистецтв була передана в обласну власність. У 2006-2007 роках цілісний майновий комплекс було передано у державну власність, але не було передано все майно. Ці об’єкти ще не були зареєстровані. Змінився механізм реєстрації речових прав. Відповідно, коли до нас звернулись і попередній керівник, і теперішній директор, було прийнято, я вважаю, правильне рішення – зареєструвати за областю власність, а потім передати державі. Такою є процедура і Мінкульт її підтримує. Це правильно і робиться для того, щоб ці замки не втратити», - заявив заступник голови ЛОР.

Разом з тим, враховуючи численні протести громадськості, мистецьких кіл та частини депутатів облради він вважає за доцільне продовжити обговорення цього питання, перш ніж виносити його на сесію ЛОР.

«До того часу поки ті фракції, які виступають проти цього питання не ознайомляться до кінця з юридичною базою, з документами… я вважаю, що це має бути спільне рішення, щоб не було ніяких інсинуацій. Тут  дуже багато популізму, я б не хотів допускати якогось кіна на сесії», - заявив Володимрир Гірняк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: