Експерти розповіли, скільки чоловіків потерпають від домашнього насильства

o-GRIEF-MANAGEMENT-facebook
Фото: Huffington Post

Правозахисники кажуть, що більшість скарг на домашнє насильство надходить все ж від жінок.

Про це під час прес-конференції, 27 листопада, повідомила Галина Федькович, адвокатка ГО «Центр «Жіночі перспективи», представниця департаменту соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації, інформує ІА Дивись.info.

Відповідно до міжнародної статистики і нашої, звернення чоловіків становлять від 3 до 5 %, каже Галина Федькович. За її словами, все ж 95% потерпілих від насильства в сім’ї — це жінки.

Читайте також: Львів’ян закликають вдягати аксесуари помаранчевого кольору

«Наразі в Україні у трьох регіонах діє пілотний проект «ПОЛІНА» (мобільні групи по протидії домашньому насильству, — авт.ред.). Їх статистика показує, що звертаються і чоловіки. У нашому випадку не було звернень від чоловіків, які би постраждали від домашнього насильства», — зазначає Оксана Санагурська, старша інспекторка з особливих доручень управління забезпечення прав людини Національної поліції України у Львівській області.

Нагадаємо, раніше керівник Патрульної поліції Львова розповів, з яких районів міста правоохоронці отримують найбільше викликів щодо домашнього насильства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: