Українські волонтери з Каліфорнії надіслали 9 тонн вантажів на потреби ЗСУ

2 (4)

Волонтери з-за океану: українці Каліфорнії лише цього року надіслали близько 9 тонн вантажів на потреби Збройних Сил України.

Днями, представники української діаспори міста Сакраменто з штату Каліфорнія, що входять до благодійної організації «Милосердя», зустрілись із Надзвичайним і Повноважним послом України у Сполучених Штатах Америки паном Валерієм Чалим. Зустріч мала на меті координацію подальшої співпраці із офіційними представництвами держави Україна за океаном, а також обговорення волонтерських ініціатив української громади, що проживає у США.

Зокрема, один з лідерів української діаспори Тарас Дроф’як передав послу України фотокнигу «WAR.No coment», яка була створена на основі фотоматеріалів українських військових журналістів, які працювали упродовж 2014-2017 років у районі проведення Антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях. Окрім того, український дипломат отримав примірник презентованого нещодавно музичного альбому «Пісні війни».

«Із початком російської агресії в Україні ми орієнтувались не лише на матеріальну допомогу Україні. Тут, за океаном, власне бачення процесів, які зараз відбуваються на східних околицях Європи. Тому ми зорієнтували наші діаспорянські видання, на тісну співпрацю з українською патріотичною пресою. Зокрема, в журналі «Ukrainian People», наймасовішому друкованому та електронному виданні української громади в Америці, регулярно виходять публікації українських військових журналістів, які описують події в АТО. Це дуже корисно для розуміння простими американцями боротьби і звитяги українців. Та внеску України у справу захисту демократії у Світі, – зазначив Тарас Дроф’як. – Дуже позитивним вважаю той факт, що ми вже маємо великий досвід у координації дій в допомозі малій батьківщині. Так, лише прибуває з фронту санітарний літак з пораненими та хворими до Львова, а ми вже передаємо їм все необхідне через наших волонтерів. Є розуміння нашої співпраці як з активними громадянами, так і представниками влади. Тетяна Губа з Дніпропетровщини, Ірина Дзьоба, Леся Добош зі Львова. Ми намагаємось підтримувати у повсякденному житті хлопців, що отримали важкі поранення в боях. Зараз ми маємо понад 10 таких підопічних. А мої давні друзі – Роман Ляховський, Тарас Колівошка, Мирон Олексієвич з кінця 2014 року регулярно возять на фронт продукти та інші необхідні речі українським солдатам»

Стосовно волонтерської допомоги, яку передала українська громада з-за океану – її обсяги досить вражаючі. За останній рік діаспора передала в Україну майже 9 тон різноманітних вантажів адресної допомоги. Серед них відправлення колегам-волонтрам до Львова, Харкова, Дніпра, Закарпаття. Зібрані громадою кошти, а це понад 9000 доларів США скеровувались на допомогу пораненим у військових госпіталях, та підтримку родин загиблих воїнів АТО. Крім того, понад 6000 доларів українська діаспора в США витратила на спонсорську допомогу для ремонту однієї з шкіл-інтернатів на Львівщині.

Володимир Скоростецький

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: