МОЗ визначило ціни для препаратів за програмою «Доступні ліки»

1-252
Фото: uzhgorod.net.ua

На початку лютого МОЗ затвердить новий перелік препаратів програми «Доступні ліки».

Про це повідомляє прес-служба МОЗ України.

Так, Міністерство охорони здоров’я України опублікувало Реєстр граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби для участі в урядовій програмі «Доступні ліки» (наказ МОЗ України від 02.01.2018 року №2). (докладніше тут).

Це означає, що протягом 10 днів фармвиробники та імпортери лікарських засобів мають подати заяви для участі їх торгових препаратів у програмі «Доступні ліки».

Також були ухвалені зміни, що впроваджують новий механізм ціноутворення для препаратів: після встановлення граничних цін на лікарські засоби фармкомпанії матимуть додатково 5 днів, щоб знизити свої цінові пропозиції і таким чином поповнити список препаратів, що відшкодовуватимуться на 100% за державний кошт.

Читайте також: МОЗ розширила програму «Доступні ліки»

«Завдяки цій зміні ми очікуємо щонайменше 10 нових торгових назв препаратів, що розширять перелік безкоштовних лікарських засобів. Це дозволить збільшити асортимент медикаментів для пацієнтів, яким навіть незначна доплата є обтяжливою для сімейного бюджету. Також це має суттєво знизити дефектуру лікарських засобів у аптеках: попит на ліки, що повністю відшкодовуються державою, був інколи настільки високим, що у виробників не вистачало потужностей і пацієнти були змушені обирати ті препарати, за які необхідно було доплачувати», - розповів заступник Міністра охорони здоров’я України Роман Ілик.

Очікується, що споживання безоплатних лікарських засобів в упаковках зросте на 30%. І це все відбудеться без впливу на бюджет програми.

Орієнтовна хронологія введення в дію оновленої редакції реєстру лікарських засобів: https://goo.gl/BfTftW

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: