У Дублянах на озері замерзають лебеді, рятувальники на звернення не реагують (фото)

26913647_1833154790082180_1679104556_n

У місті Дубляни, на місцевому озері залишилися на зимівлю кілька лебедів. Однак через морози водойма ось-ось замерзне. Місцеві мешканці стурбовані, адже птахи можуть загинути.

«Ось вже два дні поспіль мені телефонують люди і розповідають про лебедів у Дублянах. Різко похолодало, і вода швидко замерзає. Люди бояться, що птахи можуть загинути. Ми дзвонили до рятувальників і просили допомогти забрати лебедів з озера, щоб доправити їх кудись на зимівлю, але, на жаль, на наші дзвінки і прохання ніхто не реагує», – розповів депутат Жовківської районної ради Ігор Муравський.

Доки не надійшла допомога, депутат просить тих, хто може, привезти до водойми їжу для птахів.

Як повідомили журналістам у ДСНС, на подібні виклики рятувальники реагують, однак лише тоді, коли птахи не можуть самостійно вибратися із крижаної пастки. «Конкретно про Дубляни сказати наразі не готовий, але ситуація по таких моментах розглядається індивідуально, - розповів у коментарі Дивись.info речник ГУ ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев. - Якщо є загроза птахам, то ми дійсно виїжджаємо на місце. Але приїздить не велика червона машина, яку звикли бачити люди, а виїжджає мобільна група й оцінює ситуацію. Якщо лебеді знаходяться на озері і вони вільно плавають, поки озеро замерзає і вони мають можливість вільно вийти з озера, ми їх забирати не можемо. Якщо, наприклад, крига замерзла і ми бачимо, що лебідь не може сам вибратись, коли птах примерзає, тоді є потреба їх рятувати».

У ДСНС додали, що  якщо помітили таку ситуацію, що птах не може вибратися, треба звертатися до рятувальників. «На такі виклики виїжджаємо, залучаємо екологів і громадські організації, розглядаємо кожне питання індивідуально», - додав речник ДСНС.

Білий лебідь належить до морозостійких птахів. У разі якщо він не полетів на зимівлю кудись у теплі місця, то головне – знайти водойму, яка не замерзає, тоді птах спокійно перезимує у холодній місцевості. У незамерзлій водоймі білий лебідь самостійно прогодується. Інколи птахи не встигають відлетіти на зимівлю, тому що морози настали надто пізно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: