Катастрофа Іл-76: суд призначив повторну експертизу

5886756-ukraina-pomnit-god-nazad-boeviki-sbili-

Апеляційний суд Дніпропетровської області призначив повторну експертизу в справі генерал-майора Віктора Назарова, обвинуваченого у службовій недбалості у зв’язку із загибеллю 49 українських військових у збитому бойовиками літаку Іл-76.

Відповідне рішення суд ухвалив 22 січня, розглянувши клопотання Назарова.

Про це інформує Тиждень.

«Розбіжності (між даними експертизи – ред.) може усунути тільки нова експертиза», – зазначив захисник Віктора Назарова Михайло Турик.

Водночас сторона захисту потерпілих заявила, що питання щодо призначення нової експертизи вже розглядалось у суді, і генерал-майору відмовили.

«Хто буде зараз проводити експертизу? Львів? А чому Львів? Чи є там фахівці й спеціалісти, які могли б відповісти на запитання? Тим більше, що експертиза комплексна була проведена», – сказав адвокат родин загиблих Віталій Погосян.

За рішенням суду, експерти мають вдруге дослідити, як саме мав діяти Віктор Назаров у ситуації з відправленням літака з ротою десантників у район Луганського аеропорту. Здійснення комісійної судової військової експертизи доручено Київському науково-дослідному інституту судових експертиз. Наступне судове засідання відбудеться після експертизи.

Водночас генерал-майор Віктор Назаров заявив 22 січня в суді, що заявка на виділення літака для польоту в Луганський аеропорт, подана ним до Генштабу, не є рішенням про політ.

На попередньому судовому засіданні 27 листопада родичі загиблих військовослужбовців вимагали «не затягувати процес» і провести це засідання якнайшвидше. Сторони процесу тоді попросили час для підготовки до дебатів.

Як повідомлялося, 26 вересня 2017 року Апеляційний суд Дніпропетровської області розпочав розгляд апеляційної скарги генерал – майора Віктора Назарова на рішення суду першої інстанції у справі про загибель 49 українських військовослужбовців у літаку Іл - 76, збитому 2014 року терористами в аеропорту Луганська. 3 жовтня колегія суддів залишила без задоволення клопотання Назарова про повторне дослідження доказів та допит свідків.

27 березня 2017 року Назарова визнали винним в загибелі українських військових і засудили до 7 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 14 червня 2014 року бойовики в Луганську збили літак Іл-76, який заходив на посадку. В результаті трагедії загинули 9 членів екіпажу і 40 військовослужбовців. Прокуратура розцінила дії бойовиків як теракт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: