У Львові презентуватимуть Міграційну наукову платформу

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка» анонсує публічну презентацію Міграційної наукової платформи, за участі ключових експертів з міграційних питань та представників громадських організацій, яка відбудеться 23 квітня 2014 р, у середу, о 14:00, у головному корпусі Національного університету «Львівська політехніка» (ауд. 204), повідомили у прес-службі МІОК.

Проект реалізовано за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Це – перший онлайн-ресурс, на якому зібрані всі ключові дослідження зовнішньої української трудової міграції за останні 20 років.

Окрім основних виконавців Проекту(Світлана Одинець, керівник проекту, молодшийнауковий співробітник відділу соціальної антропології Інституту народознавства НАН України, Ірина Ключковська, к.пед.н., доц., директор МІОК НУ «Львівська політехніка», Оксана П’ятковська, к.е.н., н.с. МІОК НУ «Львівська політехніка»),участь у презентації візьмуть Дмитро Шульга, директор Європейської програми Міжнародного фонду «Відродження», Уляна Садова, д.е.н., проф., завідувач відділу Інституту регіональних досліджень НАН України, Ігор Марков, к.і.н., керівник відділу соціальної антропології Інституту народознавства НАНУкраїни, директор Лабораторії соціальних досліджень у Львові, Павло Хобзей, проректор з науково-педагогічної роботи Українського католицького університету, а також інші представники академічних середовищ, ключових громадський організацій у сфері української трудової міграції.

Презентація відбудеться у рамках Проекту «Дослідницький міграційний профіль як платформа трансформації міграційних медіа-дискурсів і зміни міграційної політики України», реалізованого за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Партнери проекту – Лабораторія соціальних досліджень (м. Львів) та Громадська ініціатива «Європа без бар’єрів» (м. Київ).

Однією з актуальних цілей цього Проекту є створення єдиної міграційної дослідницької бази, яка акумулює найновіші міграційні дослідження і стане основою для подальшого налагодження системного зв’язку між міграціологами, урядовцями та журналістами, які впливають на формування суспільних міграційних дискурсів та міграційної політики України. Створення такої бази даних сприятиме також якісному, фаховому інформуванню профільних інституцій, органів влади України та ЄС, відповідальних за прийняття рішень у сфері міграційної політики.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: