В УКУ дискутуватимуть на теми місцевого самоврядування

Місто популяризує механізми ототожнення мешканців з місцевим самоврядуванням. Так, 22 травня у конференц-залі Філологічного факультету Українського католицького університету (вул. Свєнціцького, 17) відбудеться дискусія на теми місцевого самоврядування. Дискусія триватиме з 10.00 до 14.00 год.

Дебати матимуть відкритий характер. Метою дебатів буде популяризація механізмів ототожнення мешканців з місцевим самоврядуванням. Модеруватиме дискусію Остап Процик, голова ГО «Львівський медіафорум», радник міського голови Львова з питань інформаційної політики, журналіст.

Учасниками дискусії будуть представники місцевого самоврядування, наукової і культурної сфер, громадських організацій, мас-медіа та мешканці, які зацікавлені участю у процесі прийняття рішень про місцеві справи (60-80 учасників).

Дебати будуть складатися з двох частин. У першій запрошені представники органів місцевого самоврядування, громадських організацій з Польщі та України представлять пропозиції змін у напрямку відновлення довіри громадян до самоврядування за допомогою підвищення ефективності його роботи, організаційної оптималізації, прозорості функціонування та впровадження механізмів суспільної партиципації.

У другій, дискусійній частині дебатів, учасники будуть подавати свої очікування від місцевого самоврядування. Для того, щоб зустріч мала конструктивний характер, модератори створять каталог ключових проблем і можливостей їх вирішення. Одночасно звертатиметься увага на той факт, що до подальшого обговорення переноситимуться пропозиції, що лежать в межах законодавчих, фінансових та територіальних компетенцій самоврядування.

Тренінги, дебати і зустрічі будуть вести представники Фундації Менеджерських Ініціатив, Мерії міста Люблін та Польсько-Української Економічної Палати, зокрема: Павел Прокоп – засновник і голова Правління Фундації Менеджерських Ініціатив, голова Програмної Ради Центру Східних Компетенцій, радник міського голови Любліна з питань суспільної партиципації і транскордонної співпраці; Кшиштоф Лонтка – директор Відділу неінвестиційних проектів мерії міста Люблін, відповідальний за залучення європейських фондів та реалізацію проектів, спрямованих на розвиток; Яцек Пєхота – голова Польсько-Української Економічної Палати, депутат Сейму РП I, II, III, IV i V каденцій, міністр економіки у 2003-2005 роках.

Довідка

Заходи відбуваються в рамках проекту «Польський досвід системних змін. Практичні імплікації для України», який фінансується коштами Фундації Міжнародної Солідарності, в рамках програми польської співпраці для розвитку Міністерства Закордонних Справ РП.

Метою проекту є опрацювання основ для системних розв’язань у трьох ключових сферах: самоврядування, економіка і громадянська сфера. Проект буде реалізовуватись у 8 містах України (Дніпропетровськ, Львів, Луцьк, Миколаїв, Полтава, Рівне, Суми, Вінниця). Період реалізації проекту: 1.04.2014 - 30.11.2014.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: