Сім’ї переселенців долучились до багатого спадку української історії

 

26 серпня до Дня Незалежності України працівники відділу соціальної роботи Франківського району Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели благодійний захід «Кайзер гай».

Під час заходу сім’ї, які вимушено переселились зі Сходу України та АР Крим стали учасниками цікавої екскурсії Львівським музеєм народної архітектури та побуту Шевченківський гай.

Сім’ї - учасники ознайомились не лише з пам’ятками дерев’яної архітектури та зразками народного мистецтва Західної України кінця 19 ст. - початку 20 ст., а й з життям, умовами праці та відпочинку мешканців західноукраїнського села того часу.

«Львівський музей народної архітектури та побуту є дивовижною пам’яткою української державності. Оригінальність пам’яток розміщених по автентичних секторах відтворюють не лише побут українців минулих сторіч, але й є відображенням традицій, культури та душі нашого народу. Україна  - єдина, і ми прагнемо бути єдиними з кожним громадянином, який сьогодні обирає бути вільним на вільній землі. Віримо, що для сімей, які в час війни покинули рідні домівки, важливо бути учасниками та спадкоємцями безцінного скарбу українського народу,  адже, як сказав Максим Рильський «Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього», - розповіла Оксана Рубай, в. о. директора Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: