Бути чи не бути е-квиткам у Львові

71266091

7 червня біля Порохової вежі відбувся лекторій на тему «Система е-квитка: що таке і коли вона буде у Львові» від ГО «За якісний транспорт». Про суть цього проекту розповів Сергій Журбенко.

 

7 червня біля Порохової вежі відбувся лекторій на тему «Система е-квитка: що таке і коли вона буде у Львові» від ГО «За якісний транспорт».  Про суть цього проекту розповів Сергій Журбенко.

Систему електронних квитків у Львові фінансує Європейський банк реконструкції та розвитку. Установа виділяє на реалізацію і впровадження проекту 10 мільйонів євро кредиту. За представленим на презентації  планом дій, отримання фінансування планується на лютий 2017, після проведення тендеру та підписання відповідних документів.

За різними оцінкам наявність е-квитків допоможе вивести «з тіні» від 15 до 40 % транспортного бізнесу, таким чином облік надходжень буде прозорим і відповідно тарифи на проїзд будуть максимально справедливими.

«Реалізований проект має стати індикатором успішності міста та сприяти залученню додаткових інвестицій в транспортну галузь міста», - зауважив Сергій Журбенко.

Слід зазначити, що засобами оплати такого проїзду стануть платіжні картки, банківські безконтактні картки,  мобільні телефони з технологіями NFC, паперові квитки придбані поза транспортним засобом та оплата за допомогою SMS. Купуючи проїзні чи разові квитки громадяни будуть платити за час, тобто за кількість проїханих годин.

Реалізація проекту планується на квітень 2018 року.

Цікаво що думають про доцільність системи самі львів’яни?

«Я вважаю, що е-квитки – потрібна річ, яка беззаперечно спростить життя мешканців та гостів міста. Користування транспортом стане більш зручним і мінімізуються або й взагалі зникнуть «тіньові» заробітки», - жителька міста Алла.

«Е-квитки – це, може, і добре, але поясність, будь ласка, суть цієї системи бабусі. До цієї теми мимоволі згадався жарт, який «гуляв» у соціальних мережах – внучку я чула, що Порошенко щось написав у «світері» (Твіттері). Це приблизно те ж саме. Навіть якщо й проект буде реалізований, його суть потрібно поетапно продумати, для того, щоб справді спростити життя мешканців, а не перетворити громадський транспорт на «9 кіл пекла». Бо знаючи підхід до справи наших реформаторів, закрадається думка, що львів’яни  пішки будуть «вигулювати» свої е-квитки »,  - студентка Анна.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: