Робота фотографа Дивись.info потрапила у фінал всеукраїнського конкурсу (фото)

15673385_1291972847508463_42220626_n
Фото, яке Микита Печеник відправив на конкурс

Світлини фотографа інформаційної агенції «Дивись.info» потрапили у фінал всеукраїнського конкурсу військової фотографії.

Конкурс української військової фотографії — продовження створення фотохроніки відродження українського війська від проекту «Армія. Друге народження».

Робота Микити Печеника потрапила у рубрику «У фокусі». Сюди подавали роботи, які зображують важливі аспекти життя українських військових, однак не підпадають під інші категорії: «Життя військових», «Люди» тощо.

У грудні професійне журі у складі Олександра Глядєлова (учасник близько 60 персональних виставок практично у всіх європейських країнах, США, Судані та автор трьох книг), Олександра Ляпіна (український фотограф,  автор більш як 500 публікацій на тему фотографії) та Анни Войтенко (працює в жанрі документальної фотоісторії, лауреат премії «Фотограф року» і премії журналу National Geographic.) відібрало світлину Микити Печеника до десятки найкращих.

На Конкурс фотограф відправив світлини зі свого першого фоторепортажу з військових навчань на Яворівському полігоні. Тоді у липні у рамках українсько-американського військового навчання «Репід Трайдент — 2016» воїни десантно-штурмової роти продемонстрували аеромобільно-десантні дії підрозділу щодо знищення опорного пункту бойовиків та заняття кругової оборони.

«Я всього відправив вісім фото на Конкурс, а до категорії «У фокусі» — дві. На одному зображений чоловік після завершення першої фази навчань, а на другому —демонстрація зброї, яку майбутні військові накривали, бо почався дощ», — розповідає Микита Печеник.

Свої роботи він відправив для того, аби дізнатися, чи можуть вони сподобатися професіоналам, чи мають художню та інформаційну цінність.

Наразі ми точно не знаємо, яке саме фото з двох вийшло у фінал, але маємо підозри, що це світлина, на якій військові тренуються під дощем.

Оголошення та нагородження переможців відбудеться у лютому 2017 року. Переможець конкурсу отримає у подарунок фотокамеру Canon EOS M3 kit (18-55mm).

Зазначимо, проект ініціювало Міністерство оборони України.

Більше робіт Микити Печеника можна знайти у нашій рубриці «Фоторепортажі».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: