У Львівській області лікарі призначають найменше препаратів

lekarstva-bez-recepta

На Львівщині лікарі під час амбулаторного звернення призначають пацієнту у середньому 3,5 препаратів. Це один зі найнижчих показників по Україні.

На Львівщині лікарі під час амбулаторного звернення призначають пацієнту у середньому 3,5 препарати. Це один зі найнижчих показників по Україні.

Результати дослідження, яке провели у рамках проекту «Індекс здоров’я. Україна», показали, що у Львівській області лікарі призначають у середньому 3,5 препарати під час амбулаторного звернення. Для України цей показник виявився найнижчим. Так, у Закарпатській області він становить 3,6 препарати.

Читайте також: Львівщина у трійці лідерів зі вживання алкоголю

За словами в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ірина Микичак це один з тих показників, який демонструє гарну роботу і медиків, і працівників відповідних органів влади.

«Ми знаємо, що це один із видів зловживань, коли під тиском тих чи інших фармацевтичних компаній виписується список із 30 препаратів. Наш результат позитивний, тому що добре говорить про якість роботи фахівців», — додала посадовиця.

Читайте також: На Львівщині майже половина населення виступає проти дитячих щеплень

Варто зазначити, що середня кількість препаратів, які призначаються по Україні — 4.

Крім того, середня вартість придбаних препаратів за останні 30 днів для Львівського регіону склала 469 гривень. І цей показник також нижчий за середньо український, який становить 550 гривень.

Нагадаємо, проект «Індекс здоров’я. Україна» започатковано Міжнародним фондом «Відродження», Київським міжнародним інститутом соціології та Школою охорони здоров’я Національного університету «Києво-Могилянська академія» для щорічного визначення фактичного рівня задоволеності громадян України медичною допомогою. Опитування проводилося у всіх областях України, окрім окупованих територій. Опитано 10 тис. респондентів у їх домогосподарствах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: