Вікенд у Львові: куди піти 8 і 9 липня

Найцікавіші події у Львові на вихідних 8 і 9 липня.

На вихідних 8 і 9 липня буде великій вибір заходів на будь-який смак і колір. Наприклад, можна буде відправитися на одноденний маркет OneDayShop, повеселитися з друзями на вечірці на даху, або відвідати майстер клас з кераміки.

Театральні події

Вистава «Еклезіаст» 

8 липня, 19:00 Львівський театр естрадних мініатюр «І люди, і ляльки» (вул. Фредра, 6)

…поки не пірветься срібна нитка, і не зломиться кругла посудина з золота, і при джерелі не розіб’ється глек, і не зламається коло, й не руне в криницю…
(Екклезіяст 12:6)

Містерія, вистава для дорослих
Режисер-постановник – Олексій Кравчук
Художники – Олексій Хорошко, Євген Дуля
Спів – Людмила Зборовська

Опера «Мойсей»

8 липня, 18:00 Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28)

Опера М. Скорика на 2 дії, лібретто Б.Стельмаха.
Мова виконання: мова оригіналу.

Опера «Наталка Полтавка»

9 липня, 12:00 Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28)

Опера М.Лисенка на 3 дії. Лібретто: І.Котляревський.
Мова виконання: мова оригіналу

Вечір одноактних балетів

09 липня, 18:00 Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28)

«Шехеразада» на муз. М.Римського-Корсакова
З перших хвилин перегляду балет «Шахерезада» заворожує і переносить глядача в епоху правління шахів – у часи, коли склалися всім відомі казки “1001 ночі”. Вся атмосфера казковості супроводжується прекрасною музикою Миколи Римського-Корсакова. В основу одноактного балету взято епізоди з казок Шахерезади.

«Кармен – сюїта» Ж. Бізе – Р. Щедрін, хореографія Сергія Наєнка
У центрі балету – трагічна доля циганки Кармен і покохавшого її солдата Хозе, якого Кармен залишає заради молодого Тореро. Взаємовідносини героїв і загибель Кармен від руки Хозе зумовлені Фатумом. Лібрето за мотивами новели Проспера Меріме

Музичні події

Вечірка Rooftop Vibes

8 липня, 16:00 Львівський кіноцентр / Lviv Film Center (вул. Володимира Великого, 14а)

Rooftop vibes – це не просто вечірка на даху, це можливість знову зустрітись у теплій львівській дружній компанії, віддатись хаусовим ритмам від чудових диск-жокеїв зі Львова та не тільки, зустріти захід сонця та випити смачнючих коктейлів.

Line-up
Koval (Lviv)
Danevich S. (Alushta)
Funkflasher (Lviv)
Fallen fox (Uzhorod)
Pel’O

Кількість відвідувачів обмежена до 100 людей.

Виставки

Виставка «Чайка. Ремінісценція 1992-2017»

8–9 липня, Культурно-мистецький центр «Дзиґа» (вул. Вірменська, 35)

Вікенд у Львові: куди піти 1 і 2 липня

Учасники: Сергій Алієв-Ковика, Оксана Андрущенко, В’ячеслав Апет, Тарас Бенях, Олександр Бородай, Ніна Денисова, Микола Журавель, Роман Зелінько, Тетяна Ілліна, Влодко Кауфман, Леся Квик, Роман Кліщ, Ольга Кравченко, Віктор Лавний, Остап Лозинський, Ірина Максимів, Микола Малишко, Данило Мовчан, Аліна Набока, Уляна Нищук, Сергій Петлюк, Ян Потрогош, Олег Путрашик, Сергій Савченко, Петро Сметана, Ярослава Ткачук, Олена Турянська, Устим Федько, Василь Флуд, Станіслав Юшков.

Виставка проходитиме у форматі тихого аукціону для відновлення української легенди – козацької чайки «Пресвята Покрова», яка зараз знаходиться на реставрації у Франції. Мистецькі твори створено з використанням деталей Чайки.

Виставка Людмили Давиденко «Голова»

4 - 18 липня, вулиця Вірменська, 7 галерея «Зелена канапа»

За задумом художниці саме «голова» є містилищем наших раціональних і ірраціональних думок, саме в голові, а не у серці – художній метафорі, як відомо насправді зароджуються наші емоції та почуття. Мисткиня використовує унікальну техніку, яку називає «ризомою», що перегукується із біологічним та філософським терміном, як метафору тоненьких ниточок, що розростаються і перетворюються у лінійні і нелінійні зв’язки на фізичному і метафізичному рівні з нашим тілом, душею та космосом.

Фоторепортаж з відкриття виставки дивіться тут.

Виставка Наталі Русецької «Аґапе»

8 липня - 6 серпня, вул. Вірменська, 26 Галерея сучасного сакрального мистецтва «ICONART»

Ікони зазвичай асоціюються із ликом святого, або ж мультиплікаційним зображенням Бога, яке присутнє майже у кожному будинку християнської родини. Натомість художниця Наталія Русецька, персональна виставка якої 4 липня відкрилася у Львові, пропонує зовсім інше прочитання біблійних сюжетів, пропущене через душу та серце.

Виставку можна відвідати з 4 липня до 6 серпня 2017 року в Галереї сучасного сакрального мистецтва «ICONART» за адресою: м. Львів, вул. Вірменська 26, з 12 до 19 год. щоденно, крім понеділка.

Фоторепортаж з відкриття виставки дивіться тут.

Події для всієї родини

OneDayShop Birthday Edition

8 липня, 12:00 Спортивно-розважальний комплекс «Медик», вул. Горбачевського, 24

OneDayShop - це одноденний маркет, на якому збирається безліч молодих та перспективних дизайнерів зі всієї України.

Нові знайомства, конкурси та розваги, море призів та веселощів, вулична їжа та прохолодні напої, ну і, звичайно, крута музична програма. Цього разу дизайн-маркет OneDayShop відбудеться на спортивно-розважальному комплексі «Медик», де на вас чекатиме більше 2ОО хенд-мейдерів.

Освітні події

Майстер клас з кераміки

9 липня, 14:00 вул. Сахарова 282

Кераміка панує на вашій кухні у щоденному побуті, кожен предмет з якого ми вживаємо їжу може нести в собі часточки вашої енергетики,бути створеним за вашим проектом і тішити вас та близьких людей.
Пропонуємо вам створити ужиткову кераміку для щоденного використання, наприклад: мисочка, сільничка, соусничка, супничка, салатниця, підставка під ложку для готування, чудернацький збанок для меду чи варення, все що заманеться...

Зустріч із грузинською письменницею Маріам Циклаурі

9 липня, 14:00 Львівська бібліотека для дітей, вул. Винниченка 1

У неділю, 9 липня, о 14 год. в бібліотеці відбудеться зустріч із грузинською письменницею Маріам Циклаурі та передпрезентація її книжки «Замріяна чапля», яка зараз готується до друку. Вірші з грузинської переклала Наталя Трохим, котра завітає на передпрезентацію разом із письменницею. Подія відбудеться в рамках «Місяця авторських читань-2017» у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: