У «Львівводоканалі» повідомили, що їх сайт майнив біткоіни через хакерську атаку

630_360_1478491299-4190
Фото ілюстративне. Джерело: Укрінформ

Як ми повідомляли минулого тижня, на сайті «Львівводоканалу» був виявлений скрипт, що таємно займається майнингом криптовалюти.

Про це детальніше ми писали тут.

Тоді журналісти виявили, що на сайті йдеться про використання JavaScript-Майнер CoinHive, який нещодавно відзначився рекордним числом одночасних підключень. Як відомо, якщо сайт використовує подібний скрипт, то відразу після його відкриття навантаження на CPU різко збільшується, деколи до 100%. Це дозволяє швидко виявити той чи інший недобросовісний сайт, який використовує подібні скрипти для заробітку на користувачах.

Приблизно через годину після публікації новини на нашому сайті, сайт Львівводоканалу закрили для відвідувачів. «Це була несподіванка для нас, працівники відділу ІТ перевірили цю інформацію, і виявилося, що це дійсно так - на сайті «Львівводоканалу» був вбудований код для майнінгу криптовалюти», – повідомила ZAXID.NET Уляна Горбата.

За її словами, роботу сайту «Львівводоканалу» довелось призупинити на добу, після чого сайт відновив роботу уже без шкідливого коду. Скільки часу сайт працював у режимі майнінгу криптовалюти поки не встановлено.

Керівництво компанії припускає, що скрипт CoinHive вбудували на сайт хакери, зазначила Уляна Горбата. Відтак скерували офіційний лист до керівника управління СБУ у Львівській області Олександра Ткачука з проханням розслідувати обставини несанкціонованого втручання в роботу сайту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: