Смерть військовослужбовця у ДТП на Львівщині. У справі з’явилися нові подробиці

p_208483_1_slidertop2
Фото ілюстративне

У липні минулого року до журналістів Дивись.info звернулася мати військовослужбовця, який загинув у ДТП 11 грудня 2016 року.

Вона розповіла свою версію подій, із якою можете ознайомитися тут. Трагедія трапилася 11 грудня близько 21 години, на автодорозі Радехів-Броди. Маршрутний автобус «Еталон», сполученням Львів-Броди №250, неподалік смт Лопатин врізався у ЗіЛ-130, який через несправність зупинився на дорозі. На момент ДТП в автобусі було 6 пасажирів і водій. Двоє загинули, інші отримали тілесні ушкодження різного ступеню важкості. Мати загиблого військового розповіла про те, як займається власним розслідуванням цієї ДТП, адже на момент публікації матеріалу (через 7 місяців після ДТП) суд на засідання по цій справі ще не збирався.

Через кілька місяців після публікації представники ТОВ «ЛАТП-14631» звернулися до журналістів із вимогою уточнити інформацію, яку подано в матеріалі, а також спростувати деякі тези.

Тож, вносимо уточнення та позицію перевізника. У матеріалі від 26 липня йшлося, що «…Вантажівка, яка перевозила жом, раптово зламалася, і водій включив габаритні вогні. Він саме вийшов з кабіни і світив ліхтариком машинам, що рухалися трасою. За мить до трагедії зламану вантажівку обігнала інша вантажівка, за якою рухався автобус. І вже за кілька секунд маршрутка врізалася у ЗіЛа». Як пояснили в ТОВ «ЛАТП-14631», в матеріалах слідства є документи, що засвідчують факт, що габаритні вогні ЗіЛа були несправними, тож теза про те, що «водій включив габаритні вогні» є неправдивою. «На даний час справа перебуває на розгляді в Радехівському районному суді Львівської області, в матеріалах якої є обвинувальний акт, за обвинуваченням водія вантажівки за ч.3 ст.286 КК України. Зокрема, згідно з цим актом встановлено, що стоянка автомобіля була здійснена з порушення ПДР, а також експертами встановлено, що автомобіль мав технічні несправності в освітлювальних приладах (не працювали габаритні вогні). Дана інформація є підтвердженою документально», - розповіли представники перевізника. І додали, що станом на лютий 2018 року, водій автобуса у даній справі має статус потерпілого, а обвинувальний акт на водія вантажівки було складено 9 жовтня 2017 року.

Крім цього, при підготовці попереднього матеріалу (від 25 липня), мати загиблого пасажира розповіла журналістам, що в АТП не пропонували їй допомогу після загибелі сина. Однак представники ТОВ «ЛАТП-14631» мають власні уточнення та спростування щодо цієї інформації, та повідомляють, що свою допомогу пропонували та надавали: «Повідомляємо, що з пані Олесею, мамою загиблого, зв’язалися одразу після ДТП. Мамі було запропоновано допомогу на поховання, від якої вона відмовилася, - йдеться у заяві компанії. - Крім того, пані Олеся ще в травні 2017 року мала особисту зустріч з директором ТОВ «Львівське АТП-14631». В результаті зустрічі пані Олеся написала заяву на отримання земельної ділянки, як учасник АТО та мати загиблого військовослужбовця, і за нашим клопотанням вже в липні отримала земельну ділянку в с. Ситихів. Станом на сьогодні пані Олеся звертається з повторним зверненням на отримання ще однієї земельної ділянки, але вже з іншим цільовим призначенням. Крім того, жінка неодноразово зверталася особисто до директора з проханням забронювати їй та її доньці квитки на міжміських маршрутах. Жодне з таких прохань не залишилося поза увагою і їм було не лише заброньовано місця, а й надано безкоштовний проїзд».

Як йшлося у попередній публікації, мати загиблого військовослужбовця провела власне розслідування, про результати якого розповіла журналістам. За її даними водій працював на компанію-перевізника лише два тижні до моменту ДТП і мав проблеми зі здоров’ям:  «Не знаю, чи на даному етапі перевірена органами досудового слідства інформація про те, що у водія, який керував маршруткою, були певні проблеми зі здоров’ям, - розповіла жінка. - У матеріалах не було цієї інформації, але була оперативна інформація, що водій мав обмежену дієздатність кінцівок».

У ТОВ «ЛАТП-14631» дійсно підтверджують, що водій працював у компанії недовго, але, за їх словами, проблем зі здоров’ям не мав: «Дана інформація є цілком неправдивою. Загальний водійський стаж водія складає понад 17 років, а його стан здоров’я був цілком задовільний. Жодних проблем з рухомістю кінцівок у водія не було. Інвалідність водій отримав вже після ДТП».

Станом на лютий 2018 року розслідування ДТП так і не дійшло до етапу судових засідань, а перше з них призначене на 26 квітня 2018 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: