У Львові підбивають підсумки проекту для АТОвців «Громада – це Я» (відео)

1

У рамках проекту «Громада – це Я: психосоціальна адаптація ветеранів АТО» зняли відеоролик, в якому взяли участь члени ГО «Спілка ветеранів АТО «Янів». Ролик став своєрідним підбиттям підсумків проекту.

Про це ІА Дивись.info розповіла керівник проекту Ірина Королець.

«Цей проект закінчився, і це було підбиття підсумків. Проект реалізувався протягом півроку і був націлений на учасників АТО, які проживають у сільській місцевості Львівщини. Чому з’явилася така ідея? Бо ми розуміємо, що не всі люди можуть йти у бізнес-структури, не всі хочуть долучатися до громадських організацій, але у цих ветеранах є дуже великий потенціал, який треба скерувати у певному руслі. Тому цим проектом ми намагалися показати ветеранам насамперед, що вони, як ніхто, знають потреби своєї громади і вони можуть працювати на благо своєї громади. Це така собі соціальна адаптація. Адже часто виникають труднощі,  тому що ці люди відчували свою затребуваність у зоні проведення бойових дій, натомість на мирній території в них часто виникає відчуття розгубленості. Насправді, на місцях є теж багато роботи. Цей проект мав сприяти підвищенню репутації воїнів», – розповіла Ірина Королець.

За її словами, основна мета проекту – показати технологію вирішення проблеми.

«Тобто ми рухалися з точку зору психології, зокрема, як контролювати свої емоції, коли чуєш відмови або наштовхуєшся на агресію з боку селищного голови. Як не здаватися. Ми намагалися донести ідею, що громада – це кожен з нас», – додала пані Ірина.

Участь у проекті взяли 12 ветеранів АТО, а згодом організатори залучали 15 тренерів з шести областей України, яких навчали роботі з ветеранами.

«Ми їм передали свій досвід. Половина з тренерів теж були учасниками воєнних дій. Там були психологи, лікарі, військовослужбовці, а також люди, які працювали або з родинами або безпосередньо з учасниками АТО», – пояснила керівник проекту.

Це був другий проект. Один був націлений на психологічну адаптації, а інший – на більш конкретне вирішення проблем.

«Адже багато учасників приходили і казали, що хочуть щось робити, але не знають як. Саме зараз продовжуються індивідуальні або групові консультації учасників АТО на базі Інституту психологічного здоров’я Українського Католицького Університету. І так само ми працюємо з Львівським центром надання послуг учасникам бойових дій. Крім того, ми працюємо з родинами, які тільки чекають на повернення бійців зі сходу», – резюмувала Ірина Королець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: