Українські десантники перемогли у марш-кидку на 87 кілометрів у Великобританії

35079147_394928154322465_2186883027978682368_n

Українські десантники здобули «золото» під час марш-кидку на 54 милі для поранених ветеранів у Великій Британії «The Cateran Yomp2018». Серед переможців був і майор Сергій Романовський.

Про це повідомили у прес-службі 80-ої окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ.

Офіцери Десантно-штурмових військ Збройних Сил України взяли участь у марш-кидку для поранених ветеранів та учасників бойових дій «Cateran Yomp 2018», який нещодавно проходив у Великій Британії, в горах Шотландії.

У масштабному та престижному заході взяли участь військовослужбовці біля десяти країн НАТО та цивільні спортсмени з різних країн світу, загалом залучалося біля двох тисяч осіб. Представляли Україну на міжнародній арені шестеро її громадян – учасники бойових дій на Сході країни. Троє з них – діючі офіцери Збройних Сил, двоє – звільнені в запас, а також представник Національної гвардії.

До речі, весь основний кістяк команди складали саме десантники: майор Олексій Коротченко та старший лейтенант Олексій Чушкін, які проходять службу в лавах 81 окремої аеромобільної бригади ДШВ. А майор Сергій Романовський – випускник факультету аеромобільних військ, свого часу командував ротою у 80 окремій десантно-штурмовій бригаді ДШВ ЗСУ. Після важкого поранення та втрати кінцівки в боях на Луганщині, відважний офіцер продовжив службу в Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Сьогодні він передає свій досвід молодим курсантам, веде активний спосіб життя, продовжує виконувати стрибки з парашутом.

За умовами марш-кидку, його учасникам необхідно було в складі команди здолати відстань у 54 милі, тобто 87 кілометрів. Для здобуття золотої медалі, необхідно було пройти дану дистанцію менш ніж за 24 години. А українці зробили це – за 23 години, показавши хороший результат та здобувши золоту медаль. Майже половині учасників марш-кидку, не вдалося підкорити дану дистанцію.

Десантники розповідають, що маршрут був досить важким та складним не дивлячись на відстань. А це – гірська місцевість, круті підйоми, гірські струмки та болота. На маршрутах стояли чекпоінти, де учасники марш-кидка мали змогу відпочити та перекусити, поповнити запас води.

Читайте також: Нескорений: як десантник Романовський після важкого поранення готується взяти участь в Ironman

«Було досить складно, однак цікаво. Особливо запам’яталися досить круті підйоми, їх було десь чотири, по 800 метрів кожен. Однак ми це змогли, – розповідає старший лейтенант Олексій Чушкін. – Ми показали хороший результат, діяли однією командою, як прийнято у нас в ДШВ. Також мали змогу поспілкуватися з іноземними колегами, обмінятися думками та досвідом».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: