«Львівелектротранс» судиться з Уповноваженим з прав людини за інформацію (документи)

IMG_1720

Про це йдеться в ухвалі Львівського окружного адміністративного суду про відкриття спрощеного провадження в адміністративній справі.

Комунальне підприємство вимагає в Офісу омбудсмена скасувати лист-вимогу про надання публічної інформації та утриматися від складання протоколу про адміністративне правопорушення. Мова йде про надання інформації про перераховані «Львівелектротрансу» кошти і передане підприємству майно від Львівської міської ради за роки існування ЛКП «Львівелектротранс».

Цю інформацію журналістам Дивись.info підтвердив керівник ГО «За якісний транспорт» Святослав Товстига, який виступає третьою стороною в справі, адже мова йде про його запит. Він підтвердив журналістам, що справа стосується доступу до публічної інформації.

«Я скерував запит на доступ до публічної інформації до Львівської міської ради, аби дізнатися, скільки коштів та майна з оціночною вартістю було передано комунальному підприємству від ЛМР з період 2001-2018 року, - розповів Святослав Товстига. - Мій запит переадресували на ЛКП «Львівелектротранс», який відмовив у наданні інформації. Я звернувся до Уповноваженого з прав людини, який розглядає подібні скарги. Офіс Уповноваженого відкрив провадження і звернулися до ЛКП за роз'ясненнями. У листі йшлося, що ЛКП зобов’язане надати таку інформацію за 5 робочих днів і кілька сторінок аргументів, чому ця інформація публічна».

Водночас, ЛКП «Львівелектротранс», як йдеться у позовній заяві, не вважає таку інформацію публічною і відмовляється її надавати. На підприємстві, як йдеться у заяві, не вважають запитувану інформацію публічною в розумінні закону, а розпорядником такої інформації, на думку ЛКП, є Львівська міська рада, а не підприємство.

Цікавою є також деталь щодо дати скерування запиту на доступ до інформації.  Запит датований 2 березня цього року, тобто через кілька днів після оголошення намірів міської ради вчергове підвищити вартість проїзду в електротранспорті Львова. «ЛКП «Львівелектротранс» за 2017 рік за фінансовими результатами понесло збитки в сумі 157,8 млн грн, що на 96,6 млн грн більше аналогічного періоду минулого року», – йшлося в обґрунтуванні до проекту рішення виконкому.

«Ця інформація у той момент, коли я її запитував, становила дуже великий суспільний інтерес, адже тоді саме громадська рада й виконком приймали рішення щодо підняття тарифу в електротранспорті. Але ми не мали розрахунків, скільки ЛКП вже отримало майна й грошей з львівського бюджету», - додає Товстига.

Водночас, на сайті Львівської міської ради викладений лише фінансовий звіт за перший квартал 2017 року, а також звіти за 2014-2016 роки.

Розгляд справи «Львівелектротрансу» та Омбудсмена по суті почнеться 23 липня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: