Масштабні військові навчання на Львівщині та коли Єдина помісна церква отримає томос. Головне за день

IMG_1045

Підсумовуємо головні події дня.  

Як на Львівщині проходять військові навчання Коли Єдина помісна церква може отримати томос від Вселенського патріархату, і що зміниться для прихожан, та куди поїхати на вихідні — читайте у нашому дайджесті найцікавіших матеріалів за 6 вересня.

Форсування водних перешкод

Вже четвертий день на Львівщині відбуваються масштабні міжнародні навчання «Rapid Trident», в яких беруть участь військові з 14 країн. Зокрема сьогодні, 6 вересня, на Яворівському полігоні підрозділи перейшли до активної практичної частини навчань та продемонструвати неабиякий результат. Триватимуть міжнародні навчання до кінця наступного тижня.

Автокефалія для Української церкви

Українська єдина помісна церква дуже близька до отримання автокефалії. Архієрейський собор у Константинополі розглянув таке прохання України. Схоже, що особливих заперечень немає. Але процес буде довгим і складним.

Як це відбуватиметься і чого чекати від Москви читайте в інтерв'ю з релігієзнавцем Дмитром Горєвим.

Куди поїхати на вихідні

Цього разу пропонуємо туристичний маршрут у невеличке село Розгірче, що розкинулось в долині річки Стрий. Мальовниче село Розгірче оточене лісами, скелями та урочищами відоме з 1460 р. Пам’яткою села є «городище» на вершині гори, яке зберегло сліди оборонних земляних валів давньоруського періоду.

Біля підніжжя карпатського села, посеред буково-смерекового лісу, заховалась надзвичайна святиня – унікальний скельний комплекс, аналогів якого на Львівщини не має.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: