У Дрогобичі запустили електронний сервіс, який дозволяє переглядати фінансові показники комунальних підприємств

1515473950_pn12
Фото: ілюстративне

На інтернет-порталі Дрогобицької міської ради впровадили новий електронний сервіс «Аналітика фінансових показників комунальних підприємств міста», який дозволяє ознайомитись з станом фінансових справ комунальних підприємств.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив керівник проекту «Дрогобич – Smart City» Станіслав Гайдер.

«Ми запустили «Аналітику фінансових показників комунальних підприємств міста» на порталі міста. Комунальні підприємства можна порівнювати, переглядати динаміку по відповідних розділах, аналізувати звіти та переглядати фінансову аналітику. Цей унікальний інструмент дасть простому громадянину об'єктивно аналізувати дані за 10 хв, а не керуватись стереотипними фразами «Все пропало».

Також він пояснив, що дані занесені за 2015,2016,2017 рік та будуть щорічно оновлюватись. Крім того, в розділі можна завантажити і традиційні річні фінансові звіти КП.

Як ми вже писали, Дрогобич вже два роки успішно реалізовує проект «Дрогобич – Smart City» та нещодавно вперше очолив рейтинг Міжнародної організації TransparentCities, який вимірює рівень прозорості та відкритості 100 найбільших міст України.

Проект «Дрогобич – Smart City» розпочав свою діяльність з напрямку електронної демократії та електронного врядування, задля побудови діалогу між владою та громадою. Проект налічує вже більше 20-ти різних напрямів, а це: інфраструктурні об’єкти, е-сервіси, комунікаційні платформи та в тому числі роботу з відкриттям даних За цей час відкрили повністю дані про комунальні служби – це звіти комунальних підприємств, квартальні звіти та навіть боргові зобов’язання комунальних підприємств і кількість відряджень.

На порталі відкритих даних можна бачити діяльність управління освіти, охорони здоров’я, зокрема, як працюють лікарні та скільки хворих, якого року і скільки обладнання. Скільки отримано субсидій громадянами міста, допомоги, земельних ділянок, пайова участь, орендарі на землю та майно та багато іншого.

Читайте також: «Розумне місто»: як це працює у Дрогобичі, найпрозорішому місті України (інтерв’ю)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: