Що подивитися та прочитати на BookForum та припинення угоди про дружбу з РФ. Головне за день

img-2321 (1)

Підсумовуємо головні події дня.    

Що подивитися та прочитати на ювілейному BookForum, Як патріарх РПЦ Кирило перетворився на розкольника, а також Порошенко ввів у дію рішення РНБО щодо припинення угоди про дружбу з РФ — читайте у нашому дайджесті найцікавіших матеріалів за 17 вересня.

Цього тижня у Львові стартує BookForum

Вже цього тижня у Львові стартує найочікуваніша подія для всіх книголюбів – 25 BookForum. Організатори підготували дуже насичену програму. Протягом п’яти днів у Львові зберуться близько 250 видавництв і книготорговельних організацій, понад 1500 авторів, інтелектуалів, художників та культурних діячів з України та інших країн світу. Деталі за посиланням.

Порошенко ввів у дію рішення РНБО щодо припинення угоди про дружбу з РФ

Україна зробила ще один крок до відмови від Договору про дружбу з Росією. Президент України Петро Порошенко увів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБОУ) щодо припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією.

До 30 вересня Росію буде поінформовано нотою МЗС про бажання України припинити дію договору.

Американські хірурги безкоштовно прооперують у Львові 60 дітей з опіками 

Цього тижня до Львова знову завітали американські хірурги, які в рамках благодійного українсько-американського проекту «Лікарі об’єднуються заради допомоги дітям» безкоштовно оперують дітей, які постраждали від опіків.

Відтак, протягом наступних п’яти днів американські та українські хірурги поведуть спільно 63 операції, серед них – 5 пересадок шкіри. Деталі за посиланням.

Як патріарх РПЦ Кирило перетворився на розкольника

Українська церква знаходиться за крок від отримання автокефалії від Вселенського патріарха.

Росія замахнулась на єдність світового православ'я. Вірянам РПЦ заборонили молитися за Вселенського патріарха Варфоломія, припиняється спільне богослужіння священиків Московського і Константинопольського патріархатів, що є відвертим порушенням канонів.

Російська Православна Церква провела термінове зібрання єпископату. На ньому ухвалили рішення, яке перекроїть увесь православний світ. Рішення, яке, можливо, стане початком кінця Російської православної церкви.

Чи не загрожує це розколом православ’я і чи взагалі слід серйозно розглядати слова Всеволода Чапліна, ІА Дивись.info запитала у релігієзнавця Дмитра Горєвого. Деталі за посиланням.

«Кузьмі – 50»

Стадіонний концерт до 50-річчя Кузьми зібрав у Львові 25 тисяч слухачів.  Гігантська сцена, понад два десятки артистів і майже 4-годинне музичне шоу – на «Арені Львів» грандіозно відзначили день народження Андрія «Кузьми» Кузьменка. Дивіться фоторепортаж за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: