Цього тижня у Львові стартує BookForum: що подивитися та прочитати

IMG_2416-630x420

Вже цього тижня у Львові стартує найочікуваніша подія для всіх книголюбів - 25 BookForum.

Організатори підготували дуже насичену програму. Протягом п'яти днів у Львові зберуться близько 250 видавництв і книготорговельних організацій, понад 1500 авторів, інтелектуалів, художників та культурних діячів з України та інших країн світу.

Отож, як ми вже писали, 19-23 вересня на львів'ян та гостей міста чекає море книг та незабутніх дискусій.

Почесними гостями цьогорічного Book Fofum будуть, зокрема, американська письменниця Марсі Шор, французький письменник Фредерік Беґбеде, британський нейрохірург і письменник Генрі Марш.

Феєричне відкриття

Розпочнеться цьогорічний, ювілейний BookForum із запальної вечірки - PLAYBOY&BEGBEDER PARTY.

Спеціальним гостем 25-го Форуму Видавців у Львові стане культовий французький прозаїк Фредерик Беґбеде. Його, як і в 2016 році, знову запросили організатори Форуму. Зірковий автор презентує у Львові свою нову книгу, а також відіграє DJ-сет на вечірці 18 вересня, яка розпочнеться о 21:00 на вул. Старознесенській, 24-26 (Fest Republic). Триватиме вечірка до 03:00.

19 вересня у Львівській національній опері о 18:00 відбудеться урочисте відкриття Форуму видавців. За інформацією організаторів, у програмі: привітальні промови, вручення нагород, відзнак, подяк і концерт.

Крім того, близько 1000 запрошених ВІП-гостей, видавців, авторів, дипломатів, журналістів. Раніше повідомлялося, що у відкритті Форуму візьме участь Президент України, Голова Верховної ради, Прем’єр-міністр, Міністр культури, Міністр освіти, голова ЛОДА, голова ЛМР та інші офіційні особи.

Аби ви не загубилися у величезній кількості книжок, які пропонують на ярмарку, ІА Дивись.info підготувала 5 найочікуваніших книг цьогорічного Форуму видавців.

«Найкраща книга Форуму»

Вже традиційно у рамках Форуму видавців відбудеться церемонія вручення «Найкраща книга Форуму».

Подія стартує 20 вересня, у Львівській обласній філармонії, о 18:00 і триватиме до 21:00. Як зазначають організатори, 600 запрошених видавців, авторів, журналістів, 500 книжок, 100 видавництв та 25 переможців. Все це дійство завершиться концертом.

Читайте також: Дискусії, презентації та тонни книг: топ-5 подій Форуму видавців у Львові

Фокусна тема

Цьогоріч фокусною темою Book Forum стане тема свободи. Їй буде присвячена ціла низка заходів, дискусій та презентацій.

Як повідомляють організатори, в межах фокусної теми поговорять про те, як кожен з нас «торгує» своїми уявленнями про свободу під тиском обставин: щоразу підвищуючи або знижуючи ставки.

А також про те, як визначається ціна на свободу, залежно від умов торгівлі та суб’єкту, який стає її споживачем та про спекуляції поняттями Свободи, які активно використовуються у пропаганді. Перелік заходів читайте за посиланням.

Читайте також: «Ринок свободи»: кураторка розповіла про деталі фокусної теми 25 Book Forum

Бібліотека для людей із вадами зору

Крім того, у межах 25 Book Forum, 21 вересня, у Першій Львівській Медіатеці відбудеться презентація онлайн бібліотеки для людей з вадами зору «Ліхтар».

Варто зазначити, що у бібліотеці «Ліхтар» використовують не тільки озвучення «Анатоль», яке є наразі найкращим озвученням машинного мовлення, а й текст високої контрасності, щоб людям, які втратили зір не повністю, було максимально зручно.

За словами організаторів, онлайн бібліотека аудіокниг «Ліхтар» – це спроба полегшити життя як людям із тотальною втратою зору, так і частково незрячим.

Початок заходу о 17:00 год.

Благодійність

В рамках 25 Book Forum, 20-23 вересня, також відбудеться благодійна акція для людей пенсійного віку – «Третій вік: задоволення від читання», головна мета якої – створити платформу для діалогу, аби актуалізувати соціально-культурні проблеми людей пенсійного віку, наповнити їхнє життя новими емоціями, а також просувати ідею важливості читання в будь-якому віці.

Цьогорічна програма «Третього віку: задоволення від читання» буде насичена різноманітними подіями: екскурсійні мандрівки Львівщиною, танцювальні майстер-класи, заняття зі співу та гри на музичних інструментах, заняття з йоги та медитації, лекції психологів та безкоштовні бесіди з лікарями. Детальніше читайте в нашому матеріалі.

Минулого року теж було цікаво

Нагадаємо, в рамках минулорічного книжкового форуму у Львові відомий британський нейрохірург та письменник Генрі Марш презентував переклад своєї другої книги, яка українською називається «Ні сонце, ані смерть. Зі щоденників нейрохірурга».

Книга вийшла у Видавництві Старого Лева і була презентована у переповненій залі Першого театру. Генрі Марш, зокрема, розповів про свої улюблені глави нової книжки, секрет української назви та поділився порадами для молодих медиків України. Пропонуємо до уваги найцікавіші цитати з презентації.

Читайте також: «Хірургія – це залежність». Як Генрі Марш презентував нову книгу у Львові (фото)

Варто також нагадати, що британський нейрохірург та письменник Генрі Марш також представив у Львові книгу Філіпа Сендса «Східно-Західна вулиця. Повернення до Львова».

Філіп Сендс – відомий юрист-міжнародник, який має львівське коріння, а його книга про Львів стала відкриттям для багатьох українців.

Про те, для кого і чому написана ця книга, наскільки це персональний проект для автора і які поради він має для України,  Філіп Сендс розповів в інтерв'ю Дивись.info.

Текст інтерв'ю читайте за посиланням: Львів має бути у центрі юридичної карти світу, – радник британської королеви Філіп Сендс (інтерв’ю)

Читайте також: З’явилася офіційна програма 25 Book Forum

Повна програма заходів на сайті bookforum.ua

Придбати квитки можна на сайті: bookforum.ua

ІА Дивись.info — офіційний інформаційний партнер 25 BookForum.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: