Як на Львівщині дітей навчали правилам дорожнього руху (фото)

IMG_4399

Сьогодні, 25 вересня, у межах інформаційної кампанії «Безпечні дороги» для близько 80 дітей із Львівської області провели навчання-тренінг щодо безпеки та дотримання правил дорожнього руху, передає кореспондент Дивись.info.

Як зазначив заступник начальника управління дорожнього господарства Львівської ОДА Микола Одиноцький, на Львівщині проходить акція «Безпечні дороги» і сьогодні стартує соціальна кампанія щодо дотримання швидкості дорожнього руху, а також інших заходів, спрямованих на зменшення кількості ДТП.

«Це буде така велика кампанія, спрямована на навчання дітей, тренінги із надання першої медичної допомоги», - пояснив Микола Одиноцький.

Компанія триває із 21 вересня по 21 жовтня. В рамках кампанії розповсюджуватимуть друковані матеріали про швидкість та про наслідки перевищення швидкості.

Більшість матеріалів зроблено в ігровій формі, зокрема, для дітей підготували книжечку-замальовку, яка буде розповсюджуватися серед дітей шкільного віку в районах області. Також на регіональному телебаченні та в кінотеатрах будуть транслюватися ролики про безпеку руху.

Старший інспектор відділу зв'язків із громадськістю управління патрульної поліції Львівської області Богдана Лефменко зазначила, що діти є такими ж учасниками дорожнього руху і, на жаль, трапляються випадки, коли вони потерпають внаслідок ДТП.

«Управління патрульної поліції бере участь в акції «Свідомий пішохід», в рамках якої наголошувати дітям, як дотримуватися правил дорожнього руху та як саме правильно переходити через пішохідні переходи. Сьогодні ми продемонструємо наочно на вулиці та проведемо заняття з правил дорожнього руху», - сказала Богдана Лефменко.

Світлана Снігур, яка представляє Всеукраїнський проект «Свідомі пішоходи» на території Львівської області, розповіла, що наступного тижня в рамках проекту планують відвідати ті райони, де спостерігається підвищений дорожньо-транспортний травматизм.

«Акція має на меті виховати дітей та бути свідомими пішоходами», - додала вона.

Читайте також: Безпека на дорогах: як на Львівщини працюють над зменшенням кількості ДТП (фото)

Нагадаємо, на Львівщині триває кампанія #Безпечні дороги, яка спрямована на безпеку дорожнього руху та реалізуватиметься в Львівській області впродовж 2018-2019 років.

Захід відбувається і у в межах інформаційної кампанії «Віч-на-віч» реалізації проекту  технічної допомоги Європейського інвестиційного банку за підтримки проекту «Модернізація та підвищення безпеки дорожньої мережі в Україні», Всеукраїнської акції «Свідомі пішоходи» за підтримки Міністерства інфраструктури України.

Як ми вже писали, Львівщина лідирує за кількістю ДТП за участю авто на єврономерах.

Крім того, за півроку на дорогах Львівщини у дорожньо-транспортних пригодах загинули 123 особи – і це абсолютний антирекорд по Україні. Натомість 1154 людини лише на Львівщині було травмовано.

Інфографіку щодо кількості ДТП та на яких дорогах  гине найбільше людей дивіться за посиланням: Смертельний рейтинг: чому на українських дорогах гинуть тисячі (інфографіка)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: