Як туристи влаштували масове сходження на одну із найвищих гір Львівщини (фото)

42959620_476244022865176_7923644929413218304_n

Цими вихідними, в рамках відзначення міжнародного дня туризму, 120 людей не полінувались прокинусь в неділю вранці та підкорили найвищу вершину однойменного хребта в Сколівських Бескидах - гору Параска (1268,5 м). 

Шлях доволі важкий, але всі впоралися із маршрутом та щасливі повернулися додому. Протяжність маршруту складала 14 кілометрів, часом доводилось йти і кам’янистою поверхнею, що підвищувало його складність.

Організовували одноденний похід Управління туризму та курортів Львівської ОДА.

Як розповіла начальниця управління туризму та курортів Львівської ОДА Наталя Табака, до сходження на гору також приєдналися їхні колеги з Волинської області.

Підкорив вершину гори Параска разом з усіма за допомогою спеціального візка - жульєтки і Володя, який хворіє на ДЦП.

Допомогли здійснити мрію Володі волонтери ГО «On 3 wheels – Фонд здійснення мрій». Хлопці дружньо, навіть у найкрутіших схилах, вели жульєтку під гору.

Володя дуже радісно та емоційно подякував всім, адже самостійно він цього зробити не зміг би.

Варто зазначити, що волонтери ГО «On 3 wheels - Фонд здійснення мрій» вже не вперше цього року допомагають людям із інвалідністю підкорювати вершини.

Як ми вже писали, на початку літа волонтери здійснили мрію вихованки навчально-реабілітаційного центру «Джерело» Христини, яка змогла підкорити цю ж гору. Також після того, волонтери допомагали людям із інвалідністю підкорювати гору Пікуй та навіть Говерлу (найвищу гору України).

Читайте також: Підкорюють гірські вершини на візку: команда On3wheels здійснить 12 походів цього року

Також зазначимо, що люди з інвалідністю мають змогу підкорювати гірські вершини за допомогою спеціального французького возика LaJoelette (жульєтка).

Нагадаємо, колектив Управління туризму та курортів ЛОДА спільно з командою проекту On3wheels (На трьох колесах) запустила всеукраїнський челендж #on3wheels_challenge. Ініціатори челенджу збирають кошти на придбання спеціального візка «жульєтки» із електропідсилювачем. За допомогою такого візка люди з інвалідністю можуть мандрувати горами.

Ціна необхідної «жульєтки» – 6000 євро.

Деталі за посиланням: Львів’яни збирають кошти на придбання «жульєтки»

Фото і текст: Тетяна ЖИКАЛЯК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: