Львів’яни переплатять десятки мільйонів за невигідні умови лізингу та кому повернули право на субсидії. Головне за день

IMG_1672

Підсумовуємо головні події дня.

Львів’яни переплатять десятки мільйонів за невигідні умови лізингу нового автопарку АТП-1, у львівській мерії розповіли, кому повернули право на субсидії та туристичний маршрут замками Львівщини, - про це та інше читайте у нашому дайджесті за 15 листопада.

«Золоті автобуси»: львів’яни переплатять десятки мільйонів за невигідні умови лізингу нового автопарку АТП-1

Львівська мерія подає як велику транспортну перемогу те, що комунальне АТП-1 на умовах лізингу придбало 150 великих автобусів. Але львів’яни поки що покращення ситуації з громадським транспортом не відчувають. Більше того, з власної кишені кожен платник податків заплатить за ці автобуси ледь не подвійну ціну.

Це стає зрозумілим, якщо проаналізувати лізингову угоду між лізингодавцем («Укргазбанк») та лізингоотримувачем («ЛК АТП-1»), копію якої журналістам Дивись.info надали громадські активісти. Деталі за посиланням. 

Знову зміни: У львівській мерії розповіли, кому повернули право на субсидії

Кількість львів’ян, які отримують субсидії зменшилася порівняно з минули роком майже втричі. Це наслідок квітневої постанови уряду, яка суттєво змінила принципи нарахування субсидій, залишивши за бортом цілі категорії мешканців. Чергові зміни до програми дешо розширюють коло потенційних субсидіантів та надають більше повноважень комісіям при районних адміністраціях, які приймають рішення у випадках, коли є сумніви.

Попри це, кількість отримувачів субсидій суттєво не зросте, і залишиться значно меншою, ніж минулоріч. Деталі читайте за посиланням. 

Замки Львівщини: місця, які варто відвідати (фото)

Свірзький замок

Цього разу у межах спільного проекту Дивись.info, управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації та «Дуже радіо» пропонуємо туристичний маршрут замками Львівщини. Деталі за посиланням. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: