Мешканці вул. Ржегоржа прийшли на виконком, щоб нагадати Садовому про його обіцянку

DSC09005

Мешканці вулиці Ржегоржа та прилеглих прийшли на засідання виконавчого комітету Львівської міської ради, щоб нагадати міському голові про обіцянку, яку він дав їм кілька тижнів тому під час зустрічі.

Мешканці вулиці Ржегоржа та прилеглих вулиць прийшли на засідання виконавчого комітету Львівської міської ради, щоб нагадати міському голові про обіцянку, яку він дав їм кілька тижнів тому під час зустрічі.

Про це повідомляє кореспондент Дивись.info.

Зустріч із мером відбулася ще 23 жовтня, але жодних кроків з цього часу міська влада не зробила. Відтак, мешканці прийшли нагадати меру про обіцянку.

«Ми вже втомилися жити в підвішеному стані. Пан мер пообіцяв нам, що це рішення буде відкликане і ми вже стомилися ходити», - заявили мешканці.

Як пояснила директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич, рішення про надання містобудівних умов і обмежень не підписано міським головою і не набуло законної сили.

Це своєю чергою обурило депутата ЛМР Ігоря Телішевського. «Містобудівні умови лежать невідомо де, вони і не підписуються і не скасовуються», - заявив він.

Сам Андрій Садовий запропонував мешканцям прийти на засідання виконкому, коли відповідне питання буде включене до порядку денного. «Зверніться до керуючої справами виконкому. Ми це питання можемо включити в порядок денний і його проговорити», - заявив міський голова.

Нагадаємо, у жовтні 2017 року виконком ЛМР видав містобудівні умови і обмеження на будівництво на цій ділянці будинку, гранична висота якого мала складати 14 м (4 поверхи). Максимальний відсоток забудови мав становити 39%. На таких умовах ділянку продали з аукціону.

Втім, уже за кілька місяців виконком приймає нове рішення, згідно з яким, висотність збільшується до 35 м (10 поверхів), а відсоток забудови до 93%. Це збурило мешканців вулиці та навколишніх будинків, адже висотна будівля повністю закриє сусідні помешкання низькоповерхової забудови. За новим проектом паркомісця для десятиповерхового офісу мали би розташувати замість частини зелених насаджень на проспекті Чорновола.

Крім цього, відстань буде настільки вузькою, що до існуючих будинків не проїде навіть пожежна машина. Мешканці скликали громадські слухання, на яких 24 вересня одноголосно виступили проти нових містобудівних умов та обмежень.

Відтак, рішення виконкому, яким була дозволена проблемна забудова, Андрій Садовий так і не підписав, а під час зустрічі з мешканцями заявив, що воно буде скасоване. Детальніше на цю тему читайте у розслідуванні журналістів Дивись.info.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: