Підсумки політичної осені у Львові та польський досвід компостування відходів. Головне за день

IRAS6977

Підсумовуємо головні події дня.        

Підсумки політичної осені у Львові, польський досвід компостування відходів та історія отця Севастіяна Дмитруха, який вже багато років працює над створенням у Львові музею  митрополита Андрея Шептицького — про це та інше читайте у нашому дайджесті найцікавіших матеріалів за 4 грудня.

Як розпорошилися конкуренти Порошенка

Фотокодаж ілюстративний

Політична осінь в Україні завершилась досить таки несподівано. Оголошення воєнного стану для усіх опонентів Президента Порошенка стало шоком і повернуло їх до українських реалій, про які усі уже почали забувати – в Україні війна, велика частина її території окупована і загроза відкритої агресії з боку Російської Федерації нікуди не зникла. Про підсумки політичної осені у Львові говорить політичний оглядач Дмитро Посипанко. Деталі за посиланням.

Польський досвід компостування відходів

Львівські журналісти відвідали один із комплексів переробки відходів, які масово працюють у Польщі, аби подивитися, як поводяться із органікою сусіди і чи можна таке впровадити  у Львові. Наступного року у Львові розпочне роботу перша міська станція компостування органічних відходів. Це означає, що поруч із традиційними сміттєвими баками на вулицях з’являться інші – для харчових побутових та  зелених відходів, наприклад, для скошеної трави, листя чи квітів.  Якщо сьогодні їх просто спалюють, то вже незабаром сортування таких відходів запровадить нову систему поводження з відходами у місті. Деталі за посиланням.

Історія отця Севастіяна Дмитруха

Будівельник, реставратор, письменник, мистецтвознавець, збирач творів сакрального мистецтва, лижник-аматор – все це про одну особу – отця Севастіяна Дмитруха, який вже багато років працює над створенням у Львові музею  митрополита Андрея Шептицького, але це тільки одна з багатьох ніш його діяльності. Все, що ви раніше знали про священиків чи ченців, забудьте. Отець Севастіян у свої шістдесят з хвостиком так і сипле різними історіями, жартами, любить спорт і називає себе авантюристом, бо так життя цікавіше. Він належить до священиків катакомбної Церкви, адже вступив до монастиря ще далекого 1978 року. Деталі за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: