День Святого Миколая та політичні підсумки року. Головне за день

IMG_3769

Підбиваємо інформаційні підсумки середи, 19 грудня.

Політичні підсумки

Сьогодні політичний оглядач Дивись.info Микола Давидюк підбив підсумки року для України. Чим запам'яталася внутрішня політика, чого ми досягли на світовій арені та які виклики стоять перед Україною наступного року, читайте у великому огляді тут.

Свято Миколая

Сьогодні Україна святкує день Св. Миколая. Детальніше про традиції та легенди, пов'язані зі святим, читайте тут. До слова, згідно зі свіжою соціологією, Св. Миколай переміг за популярністю Діда Мороза, адже більшість українців вірить саме в нього. А тим часом по всій країні обмінюються подарунками та роблять добрі справи.

Наприклад, у Львові десантники з 80-бригади завітали з подарунками до діток своїх загиблих побратимів. Подарунки для діточок збирали небайдужі, а військові кручили їх малечі. Деталі читайте тут.

Скрін з відео.

Святкували день Св. Миколая у Львові також просто неба. Помічниками святого Миколая стала команда Української Академії Лідерства. Вони влаштували забавки для дітей та соціальні акції.

Цирк без тварин

Днями в Мінекології повідомили про новий законопроект, який вводив би відповідальність за використання диких тварин у цирках. Цього разу проект закону готували спільно кілька міністерств, зокрема і Мінкульт. Зоозахисниця Наталія Вишневська розповіла журналістам Дивись.info, хто в кабміні чинив найбільший опір таким законодавчим змінам та чи має новий законопроект шанси на успіх.

Інтерв'ю про цю зоозахисну ініціативу читайте тут.

Різдвяні Ангели

У Львові відкрили виставку Різдвяних Ангелів від мисткині Марти Базак. «Ангели Різдва» – перша виставка малярства на склі Марти Базак у Львівській національній галереї мистецтв імені Бориса Возницького. На виставці представлено вісімнадцять робіт мисткині, зокрема зображення Богородиці в оточенні ангелів Різдва, а також портрети святих Миколая, Параскеви, Варвари, Анни, Катерини.

Більше фото дивіться тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: